Työkaluvaunu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Simo, 29.9.2003.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Työkaluvaunu tämäkin. (kuuluis ehkä enempi tuonne itse tehtyihin.....)
    [​IMG]

    On ollut kauan semmonen Bilteman laatikosto käyttämättömänä.
    Otin siittä ne laatikkojen lukitukset, ja kannen pois. (aina kun laitto kannen päälle jotain, niin ei saanut laatikoita auki..... En oppinut sen kanssa elämään.
    Tei siittä kannesta Hyllyn (pitää vielä pohjaa vahvistaa, kun on niin ohuesta.....).
    Keskeneräinenhän tuo on, mutta pienessä tilassa paljon peltikaluja, joita saa helposti yhdellä kädellä otettua, ja kaikilla on paikka.
     
  2. Mr. El Maco

    Mr. El Maco 3rd gear

    Ääni Boxolle. Toista vuotta kotikäytössä, kaikki ehjänä. Tosin, ehkä käytän noita järki päässä. Eli jos ei tolkulla räikän varsi riitä niin biltemasta hommattu 600mm:n vääntiö hylsyyn kiinni. Hylsyt kestää näemmä senkin.

    Räikkälenkkisarjasta 17mm versiota testasin vääntämällä uudesta 8.8 M10 pultista mutterilla kierteet sileäksi. Eli pultti ruuvipenkkiin ja räikkäpäällä mutteria pyörittäen. rättiä piti laittaa kahvan ja käden väliin, sen verta sai vääntää, mutta räikkä kesti, pultti ei.

    Boxosta otin aikanaan tarjoussetin, suht monipuolisine osineen ja siihen lisäksi tuumakokoisia sarjoja moottorikelkkaa varten. Tosin, cat vaihtoi pulttinsa millisiin, eli pieleen meni ja oli pakko ostaa vani, ettei mene työkalut hukkaan. Pieleen meni sekin, kun vania ei oo tarvinnu korjata. Kunhan rahaa kertyy, pitää hommata vanhempi jenkki, eiköhän se siitä.
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco 3rd gear

    Fixux ketju myy boxoa ainakin ja näkyy löytyvän jyväskylästäkin. Boxot on Koivunen oy:n maahantuomia, eli löytynee myös jostain työkalu/laakerikaupasta.

    Itse kattelin myös tuota ikh:n vaunua, mutta boxo jäi mulle selvästi edullisemmaksi sisältöön nähden johtuen muista "kauppasuhteista" paikalliseen jälleenmyyjään (LPR laakerikeskus)

    Kuitenkin kuuleman mukaan ikh:n kamatkin piisaa harrastekäyttöön oikeen hyvin. Ja teollisuuden asennushommissa näyttää toisaalta boxokin toimivan vähintään siinä missä bahco nykyisin, jonka räikkälenkkejä paukkuu semmoista tahtia että on ollu pakko vaihtaa merkkiä.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niin en meinannut ostaa kalustettua, pelkän vaunun. Vai saako työkalut paketissa niin edullisesti että kannattaa ostaa vaikka perustyökalut jo onkin?
     
  6. choptop10

    choptop10 2nd gear

    Clas Ohlsonilta saa rahalle vastinetta olevan vaunun, josta oli jo linkki pari sivua aiemmin.. Pari vuotta ovat toimineet ihan hyvin.
     
  7. pulttirengas

    pulttirengas 3rd gear

    Kyl noi IKH vaunut kestää mutta työkalut ei ainakaan ammattikoulu käytössä kestäny. :D
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Niissäkin on kolmea laatua ja sit käsittääkseni HC-laatu

    Muistelisin et harrastelija (merkitsemätön) ammattilainen (muistelisin et 10 vuoden takuu) ja sit professional (ikuinen takuu) ja se HC-versio tais olla ikuinen takuu lievällä väärin käytölläkin, mut sitä ei ole myynnissä liikkeissä vaan tilaus tavaraa ainakin puuilossa.


    Voin tosin olla väärässäkin
     
  9. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Itsellä ikh vaunu ja kyllä kestävät ammattikäytössä. Tässä oli muistaakseni 255 osaa. Toki kaikki rikki saa...Onhan tuo ikh vaunu halpa (kun osaa tingata) sisältöön nähden. Tuli ostettua toiseksi bahcon vaunukin vaikka halvemmalla olisi saanut ikh vaunun. Tässä bahcon vaunussa oli muistaakseni 145 osaa. Tuo bahcolaanen sopisi paremmin autoon asennettavaksi kun siellä työkalut ovat niin paikoillaan etteivät irtoa vaikka kääntäisi vaunun ylösalaisin.
    Paikallisella fiksus kauppiaalla oli joku aika sitten boxon vaunu työkaluilla ja tiukka hinta olisi ollut 600 €.
     
  10. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    ETRAn myymälöissä nyt kovat alennukset Bahcon vaunuista. Yli tonnin vaunu tais olla verottomana nyt 550 eur.
     
  11. Substitute

    Substitute Gearhead

    Rakentelin vuosia sitten harrastetallille sinne talli-isännän keräilemänä päätyneistä kauppahyllystön reikälevyistä (GWS?) ja -piikeistä jotain reilut puolitoistametriä leveän kaksipuoleisen seinän. Alustassa on molemmin puolin ylhäältä ja edestä puoleenväliin avoimet (kaupan) korilaatikot sähkö, paineilma yms. isoille työkaluille ja koko seinän alla renkaat. Takana on paikat harvemmin käytettäville ja muutama lokerolaatikosto ruuveille yms.

    Tuo on todella helppo käyttää, oikea työkalu löytyy käteen vaikka pimeässä, työkalujen puuttumisen näkee selkeästi ja mikä tärkeintä, työkalut on helppo keräillä siihen takaisin omille paikoilleen päivän tai homman päätyttyä.

    Toimii hyvin sellaisella harrastetallilla jossa porukka palauttaa työkalut lainaamisen päätteeksi.
     
  12. Mr. El Maco

    Mr. El Maco 3rd gear

    Mulla kans odottaa reikälevyä motivaatiopiikkia asentamiseen. Eli boxon vaunun takaisenän jatkeeksi meinasin laittaa yhden 700x800 levyn ja siihen piikit puuilosta (puuilon halpispiikit käy gws:n tauluun, myös muuta kuin piikkejä saatavilla)

    Seinälle on tullut jo levyjä ripusteltua. Noiden lisäksi tallissa on jonkun omin taitavin käsin reikälevystä askartelema vaunu jossa pariovet molemmin puolin. Tuolla säilyy paineilmavehkeet, rälläkät yms. ja toisella puolen harvemmin tarvittavia käsityökaluja, joita en boxoon ottanut. Tuon vaunun päälle on tarkoitus tehdä kaksipuolinen reikälevyseinä joihin saapi tökkiä piikkejä sun muita.

    Pienessä tallissa siirreltävät vaunut on melkoisen käteviä kun saa järkättyä nopeasti tilaa eteen tai sivuille tarpeen mukaan.
    Työkaluvaunussa mulle on tärkeää se, että laatikosta näen vilkaisulla jos jotain puuttuu. Tietää etsiä räikänjatkot runkopalkin päältä ennen koeajoa.
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Tampereella, Ruuvilinjassa, oli näytillä kaks työkaluvaunua.
    [​IMG]
    Pienemmällä oli hintana 260 Euroa, ikuisella takuulla. Ei tainnu olla pyörillä.
    Isommalla oli hintana 365 Euroa.

    IKH:lla oli vaunu jonkinlaisilla työkaluilla 499 Euroa.

    Juuri ilmestyneessä Toolpack luettelossa oli Boxo:n jälleenmyyjäluettelo.
    http://toolpack.fi/toolpack_auto.html#jalleenmyyja
     
  14. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Vaunuista viis, miettikää mitä TYÖKALUJA SIIHEN OSTATTE. Ehkä kuitenkin kaiken merkityksellisintä. Älkää ostako paskaa minkä toteatte jossain kohtaa.. Ns. ammattilaislaatu on tullut aikalailla mahdolliseksi tavallisellekkin jampalle. Jättää parit oluset väliin vaikka.
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Toikin on, et missä kannattaa maksaa "hirveitä" ammattilaadusta

    Tallilla joku halvimpia hylsysarjoja salkussa ja pulttipyssyllä niitä kiusataan tai sit niin pitkällä varrella kuin tarvii joko aukee tai sit katkee, mut hylsyt ei ooo vielä pettänyt (koputtaa ikkunan karmia)

    Pakin räikkä ei kestänyt raakaa käyttöä, lipsahti se suunnan valitsimen vipu nurin niskoin ja pikku räikästä hajosi sen suunnan vaihtimen akseli

    Sit muutama dunari särki ne pikku torx ja ruuvari päät, mut harvemmin 8mm kierteellä olevaa t-30;ppistä 3/4 vääntimellä ja 30cm putkella on suunniteltu aukastavaksi, siihen ois pitänyt vaivautua ottamaan se 10mm kannalla oleva pala


    Ja sit ei välttämättä kannata ostaa aitoa ammattilaatua ruuvimeisseleitä ellei sit osaa käyttää niitä oikein ei menny montaa sekuntia kun napsaus kuulu :oops:
    enkä ees sivuttain kammennut :odroll:




    Mut sit asia kysymys minkä voin olla kysynyt jo aiemmin, et miks ihmeessä pelti kaapista kannattaa maksaa +300e, mikä siinä on niin ihmeellistä??

    Joku snap-onin laatikosto jos kestää kenworthing etuakselin 2 lootan päällä, niin kestääkö sen renkaat esim. laskea full-bodyn päälle ja tuupata tallin nurkkaan? tai kääntää nostimella toisin päin?

    Sit siitä vois jo maksaakkin hieman enemmän


    Ei, sillähän sais helmojen hitsailun helpommaksi ei tartteis pilarien välissä kiemurrella istus jakkaralla auton vieressä vaan :eek: :D
     
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niinpä, joku saattaa maksaa bootseista monta sataa, ellei peräti tonnia, toinen rannekellosta. Joku jopa kymmeniä tuhansia peltilaatikosta jossa on renkaat alla, mutta ei ole työkaluvaunu. Vaikka asia tulisi hoidettua murto-osallakin melkein yhtä hyvin. Jos omilla rahoilla tuon hoitaa, niin ei se liene kanssaharrastajilta pois?

    Työkalut on jo pääosin hommattu. Joitakin on hyviä ja halpoja, joistakin olen ostanut suoraan sen hyvän. Ajattelin tehdä jäkimmäisen ratkaisun työkaluvaunun kohdalla.

    Tänään kävin hiplaamassa mm. noita Ohlssonin Klasun vaunuja, hyvältä tuntui :p Motonetin ja Bilteman versiot ei oikein vakuuta. Bilteman vaunussa oli jo valmiiksi pari laatikkoa auki (vaikka pitäisi vain yksi kerrallaan aueta kait), eikä niitä meinannut saada millään kiinni.
     
  17. signet

    signet Gearhead

    Anpron vaunu laitettiin huoltoautoon,alle tonnin työkaluineen,ihan kelpo kamaa.Myy esim. Parts Garage (mainostaa tossa sivussa>)
     
  18. Substitute

    Substitute Gearhead

    Minun mielestä ne hyvät ja omiin tarpeisiin sopivat työkalut vaan erottuu joukosta ajan myötä, mullakin on niitä joitain.. Sitten on joitain niitä -ikinäkoskaankäyttämättömiä -seinässä, vaikka ne ei edes tulleetkaan mukana kytkykauppana.
     
  19. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Am-pro pihteihin mennyt kyllä luotto vaikka kova takuu onkin. Eli siis näihin pikalukite pihteihin https://www.google.fi/search?q=ampro&cl ... B355%3B334 töissä noita käyttänyt ja saanut ihan normaalisti yhdellä kädellä puristamalla rikki, Knipexejä en yhtiäkään, ja niitä löytyy omasta valikoimasta.
     
  20. signet

    signet Gearhead

    Mulla ei o hajonnut kumpiakaan,molenpia käytössä kyllä...
    Amprolla on tuumasiahyvin tarjolla,ja lenkkiavaimissa arvostan kiiltävää pintaa,helpompi putsata,Amprolla tosin on myös mattapintaista,
    tuumaset on useimmin kiiltäviä.
     

Kerro tästä muillekin!