Työvalaisin/heitin, ladattava.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja NonSenCe, 11.12.2019.

 1. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  eli järki hintainen, 10-100euroa, kannettava led työvalo. sisäänrakennetulla akulla eli ladattava laitos. saa toimia verkkovirrallakin kunhan toimii muutamia tunteja akulla. tehoa ehkä 10-20w että valaisee mutta ei häikäise liikaa. saisi olla useampikin valoteho. (ei mitään vilkkustrobo juttuja) lämmin valonsävy olisi plussaa tietenkin, esim 2500-4500kelvin. mitä neutraalimpi tai kellertävämpi valo sitä parempi (valkoiset ja siniset sävyt pahasta).

  vanhat työmaavalot ovat tulikuumaksi lämpeäviä halogeeneja jokka tarvitsevat aina jatkojohtoa.. olisi hyvä että ei tarvisi enää niiden kanssa pelailla kuin harvoin. alkaa monesta oleen lamput palaneet tai lasit rikki. (tarkotus olisi vaihtaa niiden tilalle led valonheitin kuitenkin) mutta ladattava pieni kätevä laitos olisi hyvä ottaa niiden tilalle käyttöön.

  se tulisi enemmänkin renkaiden vaihtoon yms pikkuremontteihin. sekä mökille ja reissulle helposti mukaan otettavaksi/pidettäväksi yleis/pihavaloksi. ostaisin ainakin kolme tai neljä näitä kerralla.. itselle ja muille lahjoiksi. siksi pitää kaikki +100e scangripit jne jättää pois laskuista.. niin paljoa ei tällästä tarvita. kaikkea kun ei pelkän taskulampun tai otsalampun valolla viitsi tehdä eli olisi joku yleisvalo sen lisäksi.

  tässä esim yksi vaihtoehto jonka itse jo löysin.. 30e, 20w kolme tehoa mutta värilämpötilaa ei ole kerrottu. https://www.motonet.fi/fi/tuote/9000666/Nordlight-LED-tyovalaisin-ladattava-20W-1900-lm

  tässä toinen.. 34e, 15w ei ole kerrottu onko muuta kuin yksi teho mutta värilämpötila kerrottu 4200k.
  https://www.stark-suomi.fi/fi/led-akkutyövalaisin-raptor-15-w

  kolmas.. 30e. 20w kiinalais sivuston mukaan RA arvokin pitäisi olla yli 80 ja 3 eri tehoa.
  https://www.virtasenkauppa.fi/ladattava-led-valaisin-20w-43111
   
 2. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Tuo motonetin valo itellä käytössä ns. "Parkkisremontteja" varten ja oon tykänny, varsinkin hintaansa nähden.

  Toki jos sulla esmes on makitan 18v kamoja ni sieltä löytyy oikeesti hyvä valo ja menee just tohon satkun hintarajaankin. Ja parasta että ei tarvii jättää roikkaan kun akku tyhjenee, heittää vaan toisen akun paikalleen.


  Tossa vielä linkki ko. Kamppeeseen.

  https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/...MIsLWT8Kqu5gIVRuaaCh2iUQRTEAQYASABEgJXzvD_BwE
   
 3. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  ei oo makitaa mutta sitä toista ämmää on.. eli milwaukeeta. ja niiden vastaavat ovatkin kai kaksikertaa kalliimpia.

  mutta joo ei akkukonesarjojen valoja, nää kun tulisivat lahjoiksi muille. ja itselle kans ehkä yks. samalla kun sellasen ostaa :D

  millainen se värisävy tossa motonetin versiossa on? kirkkaan valkoinen vai kellertävämpi? ja kun kytkee sen päälle millä valoteholla se lähtee päälle.. aina isoimmalla tai pienimmällä? vai muistaako se viimeksi käytetyn tehon?

  ja ookko katsonut saako siitä ne akut irroitettua ja vaihdettua toisiin helpostikin? (jos vaikka haluaisi vaihtaa isompiin tms).
   
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  En oo purkanu sen ihmeemmin, hyvin tuntuu kestävän ja lähtee muistaakseni pienimmästä isompaan tehot. Voin kokeilla jos sillä on suurtakin merkitystä. Ja värisävy on mun silmään semmonen "perus" ledi, eli valkoisenpuoleinen mutta ei ainakaan omaan silmään paha. Että ihan ok piharemppaan ym. Mitä pakon edestä joskus joutuu touhuamaan. :)
   
 5. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  juu kyllä se kivempi olisi että aina lähtisi pienimmästä isompaan päin. sellasista taskulampuistakin oon aina tykännyt.. ei häikäise jos ei tarkotuksella sitä tee.

  tuo motonetin malli on kyllä etusijalla tällä hetkellä.
   
 6. MudMax

  MudMax Gearhead

  Miulla on ollut useamman vuoden 10w ja 20w Electrogear lamput, pienempään nikkaroin magneetin, että saa pidettyä muuallakin kuin lattialla. Hinta näyttää vaan nousseen muutamassa vuodessa melko paljon ja eikä ole mitään tehonsäätöjä.

  https://www.taloon.com/led-valonhei...amerNLrMPjawf9EkMvEV4J47ZEDNUsKxoC4HMQAvD_BwE

  https://www.talotarvike.com/electro...ctrogear-20w-ip44-telineilla-ladattava-p55193

  Milwaukeen osalta olisi kannattanut olla liikkeellä toissa perjantaina, itse ostin mm. 18V 120 lumenin valaisimen 25 ekulla, ovh 79 € ja tämän päivän hinta näytti olevan 59 ekua.
   
 7. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  muistelen kanssa että olisi 30euroon ollut noita akullisia keltajalkasia aiemmin. nuo toiset vaan ovat paljon pienempiä kooltaan kuljettaa mukana.

  ja juu onhan mulla ittellä joku tuollanen milwaukee taittuvalla päällä oleva 18v taskulamppu malli jo. (tuli repussa yhtenä "työkaluna".) 29e olisi siitä ehkä käypä hinta. ja vain siksi että siihen sopii sama akku kuin muihin koneisiin. tuon valoteho aika toivoton kylläkin, 120lm on aika vässykkä nykyään. ei ole vertailtavissa näihin muihin lainkaan.
   
 8. Skigu

  Skigu 2nd gear

 9. laakkius

  laakkius Gearhead

  Rotten tykkää tästä.
 10. MikkoA

  MikkoA 1st gear

 11. MJF

  MJF Gearhead

 12. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  eipä ole näemmä enää valikoimissa/hyllyssä enää. taisi olla liian halpa ja järkevä ettei kannata myydä enää.. 5e hintaa ja telineellä vielä. pidetään silmällä jos vaikka tulee uudelleen myyntiin joskus. olisi ainakin osastoa "saippua" ja "halpaakuin".


  ostin yhden tollasen motonetin 20w version kokeeksi. sen laturi juttu pitää vielä miettiä.. jos vaikka jostain löytyisi suoraan sellanen halpa töpselipää 5v muuntaja johon tuon voisi tökätä lataukseen. kun erikseen kieltävät paketissa ettei saa käyttää esim tietokoneen usb pistoketta.
   
 13. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Ite oon lataillu ihan puhelimen laturilla :D
   
 14. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  tulipa nuuten tuota 15w raptor lamppuakin käytettyä tossa joku päivä. (se tuli itselle, parempi valonsävy, motonetin versiot annoin lahjaksi muille)

  https://www.stark-suomi.fi/fi/led-akkutyövalaisin-raptor-15-w

  pari tuntia se valaisi pimeää huonetta (sähköt katkesi siitä kerroksesta) joten onneksi oli autossa tuo mukana. ottavalo oli sitten sen lisäksi apuna mutta perusvalo tuli tosta. toimi kuten piti. ei kuumentunut liikaa. kätevän pieni kooltaan että tosiaan viitsii kuljettaa mukanaan. ihan ok laite.

  saisi siinä ehkä parempi jalka olla että saisi paremmin suunnattua haluamaansa kohtaan. se kallistus kun tulee siitä tukijalasta.. jos haluaa suoraan päin jotain tulee vähän kiikkerä. eli siis tukijalka pitäisi olla eri rakennetta kuin se valon suuntaus. kaikkee ei voi halpaan ja kompaktiin pakettiin saada joten ei voimmittää.
   

Kerro tästä muillekin!