Uudet ovitiivisteet liian tiukat

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ässä., 3.5.2018.

 1. Ässä.

  Ässä. 2nd gear

  Vaihoin uudet, kyseiseen autoon tarkoitetut ovitiivisteet n. kuukausi sitten. Molemmissa etuovissa tiivisteet vänkää ihan perhanasti, ei meinaa ovia saada kiinni muuten kuin pirun kovaa paiskaamalla. Ovet säädetty kohalleen ja ilman lukkoakin kokeiltu painella ovea... Millä ootte uusia ovitiivisteitä pehmentänyt, ei nyt kehtais poiskaa repiä. Silikonia oon kokeillu pariin kertaan mut eipä vaikutusta. Potilas -63 C10.
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  EPDM jota auton oven tiivisteet todennäköisesti ovat, eivät kestä kovin hyvin öljyä. Öljyllä läträtty EPDM turpoaa ja tulee pehmeäksi. Tässä tapauksessa siitä saattaisi olla apua, ehkä.
   
 3. lpr

  lpr 2nd gear

  Älä öljyä, menee pilalle uudet tiivisteet. Onko ongelma tiivisteen paksuudessa vai tiiviydessä? Joskus uusilla tiivisteillä ei meinaa ovi mennä kiinni, kun tulee ilmalukko. Ikkuna raollaan menee sitten hyvin kiinni. Jos tuo on ongelmana, vois johonkin piiloon tehdä ilmareiän paineen tasaamiseks. Vaikka hattuhyllyyn joku ritilä ja sieltä kanava ulos tms.

  Mulla kotonakin on sama ongelma, vaikkei ovessa kunnon tiippareita olekaan. Ulko-ovi pitää laittaa voimalla kiinni, mutta jos tuulikaapin ovi sisään on auki, menee ulko-ovi loksahtaa lukoon kevyesti painamalla.
   
 4. Ässä.

  Ässä. 2nd gear

  Ongelma tiivisteen paksuudessa, ei vaikutusta vaikka ikkunat auki.
   
 5. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Onkohan tiivisteet varmasti oikean malliset ja kunnolliset? Onko liimalla kiinni ja asennettu oikein? Jänkkääkö tiiviste vain yhdestä kohtaa vai koko oven ympärys matkalta?
   
 6. hantta

  hantta Gearhead

  Olen törmännyt tehdasuusiin oventiivisteisiin, jotka ovat oikeasti paksummat, kuin orkkikset, ei auttane muuta, kuin odottaa, että menevät lyttyyn, katsotaan vuoden päästä, kun ovet ovat olleet kiinni talven :)
   
 7. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Capriceen hommasin joku vuosi sitten uudet tivarit oviin, eikä ne mitoiltaan poikenneet vanhoista, mutta ovet ei menny alkuun kiinni kuin paiskaamalla. Kovat oli.
  Aika äkkiä ne kuitenkin alkoi puristua kasaan sen verran että rupes ovetkin toimimaan paiskomatta.
   
 8. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Mulla oli Buickissa joskus sama ropleema. Aika ne sit pehmensi mutta tottakai harmitti ensin kun ei millään saanut ovea kiinni.
   
 9. Otto

  Otto Gearhead

  Roiskasin viimessuvena Chevy Vaniin kierroksen uusia ovien tiivisteitä (alle 200e koko kierros, edullisimmat tiivisteet koskaan!) ja otin ovea sekä lukkoa ulomma. Loppukesästä säädin jo lukkoa sisemmä ja kohta vois ottaa ovea saranoiden kohdalta sisemmäs.
  En tiie onko oikea tapa toimia, mutta näin pystyin käyttämään ovia järkevästi kuitenkin.
   

Kerro tästä muillekin!