Uusi Mobilisti lehti....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 3.5.2007.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Mistä ihmeestä täällä oikein puhutaan? :eek: Tänne ei mitään Mobilistia ole laatikkoon tipahtanut, ja Mobilistin kotisivullakin kerrotaan numeron 4/13 ("Putket pois ja puistoon!") ilmestyvän 7.6. Ja se on kyllä tullut.
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Mediakortista löytyy ilmestymispäivät, 5/13 ilmestymispäivä 9.8.
    Keltaoranssi kansi jossa panssarivaunu rymskyttelee kohden, kuvatusta ei mobilistin sivuilta löydy mutta eipä ole kahden edellisenkään aviisin naamakuvia tahi takakansiloita tuolla kaupan sivuilla.
    Mahtoiko postinjakaja tykästyä lehteen ja otti omine lupine lainaan? Minulle jäi tulematta tämän vuoden aloitusnumero, mutta senpä sai uusintaottelussa itella kuskattua laatikkoon asti kun pisti reklamaatijota.
     
  3. ata

    ata Gearhead

    C-mallin Kadetti on hieno auto, tosin täytyy todeta etten ole itse juttua lukenut, vain selannut lehden läpi.

    Mutta enemmän ihmettelen kommenttia rättikattorellun tai Lotus Espritin suhteen, nekö eivät olekaan kummallisuuksia? Rättikattorelluja ei ainakaan ole vastaan kovin usein tullut, ja sen taas tiedän, että kuvassa olevan Lotuksen kaltaisia Esprit S2:sia on Suomessa tasan 2 kappaletta... ja että viime viikolla muutamaankin kertaan pääsin näkemään ne molemmat yksilöt muutamassakin eri paikassa, mm. tuon valkoisen auton harrastetallissaan, toisessa vastaavassa pääsin olemaan kyydissäkin. Mitä enemmän niistäkin on tullut luettua ja tutustuttua (vaikka jotain nyt tiesi ennestään) niin kyllä ne ovat lievästikin ilmaistuina kummallisuuksia ja melkoisia "pervorakennelmia" jo tehtaan jäljiltä...
     
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    No hemmetti, maanantaina sain Mobilistilta kuittauksen, että laittavat uuden lehden tulemaan kuoressa, mutta ei ole sitäkään näkynyt. :-? Muu posti kyllä kulkee, tai ei ainakaan ole ulosottomiehiä vielä pihassa parveillut.
     
  5. fe390

    fe390 Gearhead

    Minunkin lehteni jäi tulematta, mutta Moblaan soiton jälkeen uusi lehti tuli seuraavana päivänä kirjekuoressa.
     
  6. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tarkoitin juurikin että ne ovat niin itsestäänselviä katseenvangitsijoita, kuten mikä tahansa vähemmän nähty avoauto tai sporttikaara. Yleensä mobilistissa on paremmin löydetty sellaisia kummallisuuksia jotka eivät ehkä ihan heti tarraa tavallisen tallaajan verkkokalvolle ja joiden pointti selviää vasta kuvatekstistä tai hetken pohdiskelun jälkeen. Tuosta kuvakollaasista jä vähän sellainen maku että iltalehden autotoimittaja kävi paikalla.
    Lotus kyllä ansaitsisi kunnon artikkelin jossa perehdyttäisiin nimeomaan teknisesti kyseiseen autoon eikä pohdittaisi taas kuinka bondillakin oli tällainen. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa että tuonkin kuvan informatiivinen sisältö itsessään oli jokseenkin lattea eikä kuvatekstit antaneet lisäystä paskan vertaa.
     
  7. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    No nyt on Mobilisteja pukannut ovista ja ikkunoista. :eek: Ensin ei tullut mitään, sitten tuli kuoressa Mobilisti + Senior (tosin Seniorikin mulle tulee joka tapauksessa), ja sitten tuli vielä yksi kuorellinen Mobilistia. Tämä viimeinen oli lähtenyt väärällä osoitteella ja kiertänyt vähän pidempää reittiä. :lol:

    Noiden edellisten kommenttien jälkeen oli odotukset lehden tasosta alempana, kuin mitä todellisuus oli. Krapulasta taisi olla kyse, kun aiemmat numerot on olleet niin kovatasoisia, ja nyt tuli vain tavallisen hyvä.
     
  8. Raimo Miettinen.

    Raimo Miettinen. 1st gear

    Uusin kolahtanut eteisen lattialle ja puolen tunnin sohvalla makuun jälkeen (luin myös lehteä) haaveilen tulevasta kesästä Morgan Three Wheelerin ratissa. Tuo kikotin kutittelee aivokurkiaistani siihen malliin!
     
  9. Raimo Miettinen.

    Raimo Miettinen. 1st gear

  10. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Ai ai,Finlandian paras auto&harrastelehti oli saapunut ja jo vesisateessa hakumatkalla piti pysähtyä plaraamaan sisältöä(joo,meille ei tule posti oviluukusta...) :oops:
    Hetihän aluksi näyttää olevat Galaktinen unelma yli 50v takaa,10pistettä ja ehkä hetikohta erimieltä tuo 3-pyöräisen soveltuvuudesta itselle tai edes kiinnostavuudestakin.
    Ei yksinkertaisesti 100kg aikamies sovi eikä lähde tappamaan itseään moisella naurettavuudalla tuonne kylille.
    Voihan sitä helpommin,halvemmalla ja siistimminkin tehdä jos aikoo...
    Hieno varmaankin ja kallis+harvinainen jos tykkä,ei vaan minun juttu.
    Tipparellu,joo katoavaa karuutta+kauneutta,ihan mielenkiintoista lukemista minulle joka en ole edes moisen kyydissä istunut.
    Valiantti on hieno auto ja rahalla tehty kilpuri kait superhieno mutta olen niin tylsä&köyhä tyyppi etten ymmärrä moista kilpuriharrastusta.
    Polkuautovaihe mennyt ohi eikä ikinä koskettanut,ylihyppäys.
    Moottoripyöräjutut aina kiinnostavia,lisää tahtoo hän :)
    Jussin Jorinat kirjoitettava isoilla kirjaimilla kunnianosoitukseksi noin viisaalle&fiksulle tietäjälle=lehden parhaita palstoja.
    Toimituksen autot ihan kiva mutta tuo ainainen Kapitän voisi jo vaihtua mielenkiintoisempiin Jeeppiin ja Ambassadoriin(missä ovat?) jne ja niiden kuulumisiin.
    KLB jutut ynnä loppuun itketyt itäystävä itkuvirret hyppään suosioilla yli,ei ummarra ei.
    Junkers ym lentokonejutut herkkua ja harvinaista sellaista suomeksi.
    Nuo lehden loppupuolella olevat kuvatalkoot ym jees ja kuviahan kiva katsella romuista priimakuntoisiin.
    Vaimon ääni on aina mielenkiintoinen palsta naisen näkökulmasta kirjoitettuna,hyvä!
    Tässä minun alustavien selailujen tulos ja muut tietty erimieltä niinkuin kenenkin mielenkiinnon kohde vaihtelee,toiset tykkää Eurokärryistä(kaikkihan euroista tykkää..),jotkut niistä jenkkilotjapaskoista tai kiinankipoista vai onko idän ihmeet ihmeellisempiä ihasteltavia?
    Mp jutut lie kiinnostavia mp henkisille enempi ja nuo ilmailu,laiva,traktori,höyrykoneet jne vähemmistöjen(ei seksuaalisesti)mielenkiinnon kohde.
    Eikun lukemaan ja kommentteja peliin!
     
  11. homer

    homer Double Gearhead

    KLB lanseerasi uuden nimityksen ympäristöhörhöille sun muille haihattelijoille. Vihervaurioituneet.
     
  12. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Minusta oli loistava veto laittaa samaan lehteen Morgan Three Wheeler-historiaa ja polkukäyttöinen kinneri Suomesta: näin köyhäiltiin englannissa (veroetu kolmipyöräisillä) ja samaan aikaan kaukana köyhässä peräpohjolassa... :)
     
  13. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Voiko muuten enää mies näyttää onnellisemmalta kuin JH kannessa?
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    galaktisen aluksen testiraportti aivan nerokas. vaikka eihän noita 59 foorteja niin kamalasti ole maailmassa esitelty etteikö perinteinen juttukin olisi uponnut. hieno alus ja hauskasti tehty stoori.

    olen AIVAN varma että mobilistjamporeessa vielä näemme noita omatekoisia munamankeleita. sinänsä hauskaa vaikken suin päin alkanut vaneria hankkimaan.

    taas kuului vaimon ääni. sen mies on todellinen mobilisti, oikea kaiken harrastaja. varmasti hieno mies.
     
  15. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Millä te ootte ehtiny jo tuonne? Mää oon vasta lukijoitten postissa..
    KLB:n jorinat oli mulle mielenkiintoisemmat kuin aikoihin, enempi suomijuttua eikä australian kolleegoiden tekemisiä.
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Tuo Morgan Three-wheeler on muuten semmoinen lelu että haluaisin ehdottomasti joskus päästä kokeilemaan (vanhaa tai vaikka uutta), voi olla hauska ajettava. Silloin kun kävin katsomassa Historic-kisoja Britanniassa ei voinut kuin ihmetellä kuinka niillä ajettiin hämmästyttävän lujaa erityiseti mutkissa.
     
  17. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Jotenkin minusta vaan tuntuu että tänä syksynä useammassakin tallissa rakennetaan kinneriä. On siinä 65 vuotta sitten ollut tekijällä varmaan mahti fiilikset mummolaan ajellessaan. Kun ajattelee lähtökohdat, materiaalit aika vaikeasti saatavia kun kellään ei ole ollut silloin oikein mitään. Hatunnosto tuolle papalle!
     
  18. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Enpä itse kyllä usko tuohon näkemykseen.
    Suomalainen mies ei yksinkertaisesti vaan rupea polkemaan nykyaikana moisella vaikka toki niitä joku näytösluontoisesti varmasti nyt rakentaa ja tuo tapahtumiin ens kesänä näytillekkin...siis peräkärryllä josta työnnetään nurmelle näytille ja nurmelta kärryyn poislähtiessä.
    Kaitpa voisi sanoa Trailer Queeniksi,muuta toisesta syystä...
    En kyllä olettakkaan että joku polkisi moisella kymmeniä tai satojakin km tapahtumiin.. :p
    Ohimenevä ilmiö niinkuin tuo pappa Tunturienkin kovasti laskussa oleva nostalgiapiikki joista sentään usealla kokemuksia nuoruudesta+että siinä on moottori ettei tule hiki+pääsee kinneriin verrattuna kuin raketilla.
    Näyttää KLB:llä olevan taas vaikeaa kun joutuu katsastamaan lain mukaan hetikohta uudestaan saappinsa.
    Oisko vika että tuota kalustoa on jo kerätty liikaa+kerätään yhä kaikki mahdollinen varastoihin ympäri Suomenmaan ,ei takuulla aikaa ajaa joka vehkeellä jos edes muistaa mitä omistaa sekä liikaa pääomaa teettää kaikki vieraalla ja reissata ympärinsä tapahtumissa ulkomaita myöden mutta tartutaan johonkin mossen virranjakajaan,katsastukseen-kilpiin tai muuhun olemattomaan ongelmaan noissa harrastamisen mittasuhteissa joissa tonni eikä kymppitonnikaan mitään,heh.
     
  19. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Onhan noita uusiakin "kinnereitä" saatavana, kyllä noilla kelpaisi mennä:
    http://www.velocraft.fi/suomi/mango .. tietty eihän ne ole nostalgisen näköisiä? Helppo kuitenkin vetää 100-200 km päivämatkaa (kuulemma, ei ole kokemusta)
     
  20. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Melkein jo päätin eilen etsiä muorilan vintistä vuoden 73 Joka Poika-lehteni, joissa oli kinnerin teko-ohjeet... Mutta nyt taisi tulla uuden projektin hakureissu parin viikon päästä. Kinneri taitaa jäädä...
     

Kerro tästä muillekin!