vaatimuksenmukaisuustodistus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ihd, 19.3.2007.

 1. ihd

  ihd Gearhead

  Mistäs porukat on hommaillut kyseisiä paperilappusia ja mihin hintaan? Siis kyseessä on EU:n ulkopuolelta tuotu kikotin, ei mikään Saksan tuontikärry. Auto johon todistusta kaipaisin on -96 mallinen Lincoln mk8, ja on vielä vientimalli kilometrimittarilla ja keltaisilla vilkuilla ym. joutavilla turhuuksilla, e-merkitkin löytyi sivuvilkuista. Tiedän kyllä tuv.fi ym. kanavat mutta kun nekin toimittanevat vain eu:n alueelle ensirekisteröityihin autoihin. Kai nuita jenkkejä on jostain muualtakin tuotu kun saksasta...Kiirekin olisi, tarttis näyttää kuukauden sisällä tollanen paperi insinöörille että saisi uusintanäytön hinnalla kilvet, muuten auto kyllä kelpasi, paitsi takasumuvalo täytyy asentaa ja tuo todistus.
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Toi on siis uudempi kuin 6/96? Voidaan yrittää saksasta mut takuita ei ole että löytyy.
   
 3. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Maahantuoja (onks sitä lincolnia tuotu muuten maahan ?) sekä katsastuskonttorit hommaavat sen sulle, mutta eivät taida olla ne edullisimmat paikat. Onko ajovalojen korkeudensäätö ?
   
 4. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Minä sain sen aikanaan ilmaiseksi valmistajalta muutaman kuukauden odoteltuani (vaan eipä sitä lappua kuitenkaan sitten täällä Ruotsissa loppupelissä tarvittukaan). Kulkupeli oli kyllä eurooppalainen, jenkeistä tuskin saa tilattua.
   
 5. ihd

  ihd Gearhead

  Ei ole uudempi kuin 06/96, käyttöönottopäivä on 02/96. Mitäs merkitystä tuolla käyttöönotto kuukaudella on? Ei vaadittu ajovalojen korkeuden säätöä kun on tuo tasonsäätö, eli auto on suorassa kuormasta riippumatta.
   
 6. stangrider

  stangrider Gearhead

  No, näitä säännöksiä ne hokee... by AKE.
  Onnex autosi on helmikuussa otettu käyttöön eikä esim heinäkuussa 96. Silloinhan auto jo muuttuu ihan turvattomaksi :mad: ,
  Olen kyllä niin täynnä tätä EY/EU direktiivihyysäystä, :wc:  Joidenkin USA-vaatimusten vastaavuus suomalaisiin vaatimuksiin:

  USA-turvallisuusnormit ovat poikenneet suomalaisista vaatimuksista käytännössä 14.6.1995 alkaen.

  Esimerkiksi:

  - Valaisimet: DOT merkityt (HB1 – HB5, HB7, D2S tai D2R tyyppisillä lampuilla varustetut) valot voidaan hyväksyä henkilöautoissa 31.12.1997 asti ja muissa autoissa 13.6.1995 asti, mikäli eurooppalaisten normien mukaisia valaisimia ei ole saatavilla. Lähivalojen korkeudensäätölaite vaaditaan muiden kuin DOT merkittyjen lähivalojen kanssa 14.6.1995 alkaen. Alkuperäisiä DOT merkittyjä kaasupurkausvaloja ei myöskään edellytetä varustettavaksi ajovalojen pesulaitteella.

  - Jarrut: FMVSS 105 vastaa E13/06 vaatimuksia 31.12.1996 asti.

  - Turvavyöt ja niiden kiinnityspisteet: FMVSS 210 vastaa E 14/02 ja FMVSS 209 vastaa E16/04 vaatimuksia 1.7.1997 asti.

  Yhdysvaltojen päästönormit:

  EPA-päästönormien vastaavuus Suomen määräyksiin nähden hyväksytään henkilö- ja pakettiautoilla, sekä dieselkäyttöisillä kuorma-autoilla 30.6.1996 saakka.
   
 7. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Se vaikuttaa sitä että et tartte vaatimuksenmukaisuusvakuutusta. Kaikki U.S. normit kelpaa tuon ikäisessä. Eikä valojen säätöä todellakaan tartte dot valoilla (alle -97) vaikka ei oliskaan tasonsäätöä.
   
 8. xp

  xp Gearhead

  Niin, ei muuta kun rakennenormit ovenpielestä (FMVSS) ja päästöt pellin alta (EPA), ja ei tarvitse todistuksia. Siis ne tarrat löydyttävä.
   
 9. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Saako noita tarroja ReProna? :lol: :lol: :rotfl: :rotfl:

  -JJ-
   
 10. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Uusia saa dealerin kautta tilaamalla.
   
 11. ihd

  ihd Gearhead

  Epa tarra kyllä löytyi konepellin reunasta, mutta mistäs tuollaisen FMVSS tarran löytäisi?, ei näkynyt oviaukossa muuta kuin renkaanpaine ja akselipaino ym. tarroja.Pitäisikö siinä tarrassa olla noita numerokoodeja(FMVSS 105,FMVSS 210 209), vai minkänäköinen se on? Mikä diileri toimittaa uusia, Ford maahantuoja vai?
   
 12. impala1968

  impala1968 Gearhead

  FMVSS tarra on oven välissä, siinä vakuutetaan että auto vastaa käyttöönottoajan vaatimuksia. Yleensä taitaa olla sama tarra missä on akseli- ja kokonaispainot. Tai enhän mä noista foorteista tiedä.

  Suomesta en tiedä tarroille toimittajaa mut jenkeistä saa ihan ilman ihmettelyä paikalliselta dealerilta.
   
 13. eldorado1973

  eldorado1973 Gearhead

  GM tuotteisiin voi tilata todistuksia Vintage Vehicle Service kanadasta, maksu visalla ja todistus tulee postilla.Ei tarvitse vaivata paikallista maahantuojaa.
   
 14. xp

  xp Gearhead

  Fmvss tarra on juuri se missä on myös ne akseli ja kokonaispainot. Siinä on tekstinpätkä jossa lukee "this vehicle conforms all federal motor vehicle safety standards" (sinnepäin), ehkä myös jotain "bumber and anti theft blaa blaa".
   
 15. ihd

  ihd Gearhead

  Ei ole kyllä tossa tarrassa mitään mainintaa Federal safety standardeista tai muistakaan. Turvavöistä löytyi lappu jossa oli tuo maininta standardien mukaisuudesta, löytyi kun veti koko turvavyön esiin. Milläs nuo jarrut vielä todistais kelvollisiksi? tai mistä saisi tollasen FMVSS tarran jossa olisi kaikki tarvittava, olisko kellään varmaa tietoa?
   
 16. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Olen noita pari hommannut, ei ole kauheen paha homma mut vaatii amerikan kaverilta pari keikkaa foortille ja niistä pitää maksaa vaivanpalkkaa.
   
 17. Mac

  Mac Gearhead

  Kysytään nyt sitten tässäkin ketjussa, että mistäköhän mahtaisi saada Hummerin H1:lle kyseiset paprut?
   
 18. Jojeli

  Jojeli 1st gear

 19. freeride

  freeride Gearhead

  kysyppäs tuolta löytyiskö apuja..tosin ovat juuri nyt lomalla 19.9.08 asti.
  http://www.services.harjutie15.com/index.php

  Toimitettuja todistuksia, em autoihin saa todistukset suoraan ilman etukäteiskyselyä:

  -Dodge Ram 2500,3500 bensa,diesel 1996-2006
  -Chevrolet (kaikki pickup mallit) 1996-2005
  -Hummer H2 2003-2005
  -Bentley Contineltal
  -Chevrolet corvette (useita eri malleja)
  -YMS.
   
 20. Mac

  Mac Gearhead

  Kiitoksia molemmille, pitääpä pistää kysymyksiä menemään
   

Kerro tästä muillekin!