vahvarit pimenivät???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja ido59, 1.8.2004.

  1. ido59

    ido59 Gearhead

    Moi,

    Soittimesta lähtee rca takaluukkuun, josta y:llä kahdelle macrom 150w (hongkong) vahvarille. Toista ennen on vielä aktiivijakosuodin ja toinen vahvari siis subbarille ja toinen takakaiuttimille.

    Etukaiuttimet soivat soittimen oman vahvarin voimalla.

    Tämä zydeemi on toiminut minua tyydyttävästi vuoden verran kun eräänä päivänä yhtäkkiä ajellessa takakaiuttimet pimenivät. Molempien takavahvareiden sulakkeet palaneet. Kaikki muu toimii.

    Otin vahvarit irti, mutta kumpikin polttaa sulakkeen heti kun kytkee päävirtapiuhat kiinni, ilman muita kytkentöjäkin - siis ei rca tai kaiutin piuhoja kiinni.

    Mitähän on tapahtunut? Eli kiinnostaisi kovasti mikä on aiheuttanut moisen ja miten sunnuntaikolvailija löytäisi vahvareista mitä on kärähtänyt???

    Kiitos avusta.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Voisiko päävirtapiuha olla jostain nuhraantunut niin, että johdot paistavat esiin. Voivat ottaa kosketusta runkoon ja pamauttavat sulakkeet? Tämäntapaista ongelmaa ainakin tulee, esim. nuhraantuneiden kaiutinkaapeleiden kanssa (kajarit pimenee). Kokemusta on, piuhat kulki takapenkin alta keskeltä ja olivat nuhraantuneet/liiskaantuneet pahasti. Mutta neuvoisin katsomaan päävirtapiuhan läpi (varsinkin jos menee ovien kunnysten välissä, ettei ole ruuvi tms. lävistänyt johtoa ja nyt alkanut ottaa kosketusta siihen.
     
  3. Yogi

    Yogi Gearhead

    Ja tuo äskeinen olin minä.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Polttaako sulakkeet jos et kytke herätejohtoja?
     
  5. ido59

    ido59 Gearhead

    joo polttaa ilman herätejohtoakin...
     
  6. Sikailija-Vilho

    Sikailija-Vilho 1st gear

    Vahvistimessa oikosulku jossain ihan alkupäässä, virtaliittimien lähellä olevat kondensaattorit, suojadiodi tai hakkurin päätetransistorit oikosessa. Tuollainen vika on helppo paikallistaa kun otat vahvistimen auki. Ihmetyttää se että molemmat hajos, onko laturi ja jännitteensäätäjä ok?
     
  7. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Kondensaattori kuivanut ja lyö nyt sitten läpi. Puhdas arvaus kylläkin. Ylijännite olisi melko todennäköinen vika, kun kerran molemmat ovat menneet yhtä aikaa ja samalla tavalla mykäksi. Autojen vahvarit eivät ole kyllä kovinkaan tarkkoja tuosta jännitteen tasasuudesta, mutta mahdollistahan tuo on. Kopat auki ja tarkistus katsomalla. Jos polttaa vahvistimen kylessä olevan sulakkeen niin takuulla näkyy palamisjälkiä jo muutenkin. Jos virtapiuha ottaisi runkoon niin silloin polttaisi virtapiuhan pääsulakkeen.
     
  8. Ropelihattu

    Ropelihattu 1st gear

    Ja jos mahdollista, niin kannattaa viedä takaisin kauppaan ja koettaa saada takuuseen.
     
  9. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Aika yleinen vika näissä halvoissa vahvistimissa kun tulee ns. "tunnit täyteen". Itellä on myös muutama vahvistin tehnyt saman ja korjaaminen tietenkin olisi maksanut sen verran että sillä rahalla olisi saanut jo 2 uutta samanlaista vahvistinta.. :lol:
     

Kerro tästä muillekin!