valovirta hitsauskone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja valsu67, 29.8.2008.

  1. valsu67

    valsu67 1st gear

    Ois hakusessa halpa ja hyvä valovirta miggi,niin ja ei kai halpaa ja hyvää olekkaan...mutta kuiteskii,telwinit näyttäs olevan huokeita,mutta tehnekkö mitn?
     
  2. magenta

    magenta 2nd gear

    Moi

    Hommasin MinarcMig™ Adaptive 150.
    Hyvin on toiminut.
    Pitäisi vissiin vetästä 4 mm:stäkin,
    mutta en ole vielä kokeillut.

    Kevyt ja siro =)
    Pullo tietysti painaa...
    K-raudan pitäisi myydä jotain kertakäyttö pikkupullojakin...

    Mika
     
  3. rötvä

    rötvä 1st gear

    itellä on kempin migger ollu markka-ajoilta lähtien, millistäkin peltiä hitsailee. langanjohdin on turhan lyhyt mutta pistooli on sopivan kokonen peltihommiin
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ääni tälle ja pelaa ydintaytelangallakin kivasti niin ei tartte sitä pulloa raahata.
     
  5. MikaelT

    MikaelT Gearhead

    Mulla on n. 10v vanha Telvini, pikkunen kun mikä...olisko ollu malliltaan joku 130 ja jotakin. Pelti hommiin ihan kiva peli. Aikoinaan maksoin jotaki 1000mk. Mitään varsinaista vikaa ei oo ollu, ominaisuuksia kyllä, langassa on jatkuvasti virta ja kaasusuutin/lankasuutin on turhan pienen kokosia.

    Sellanen pikku/kk pullo ei kauan kestä. Muistaakseni sellasella kerran puolisen tuntia hitsasin ni sitte oli jo tyhjänä. Hintaa sellasella tais olla jotaki 25-30e... Agan pikkusen mison pullon vaihto maksaa n. 50e ja siinä sentää kunnolla tavaraa.
     
  6. chevystw

    chevystw 1st gear

    Mulla oli joskus kempin kempomat 180 valovirtamiggi. Siitä ei yhtään pahaa sanaa, ainoa huono puoli pidempään hitsaillessa pimeni koko talo (pienet pääsulakkeet).

    Sulakkeiden vaihtoon kyllästyneenä sitten tuli ostettua telwinin 350 voimavirtakone.
     
  7. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Tää antaa kanssa äänen tälle. Tosi vähäiselläkin hiissaus kokemuksella saa turailtua ihan siistan näköstä saumaa.
     
  8. No H2O

    No H2O Gearhead

    Kemppi, superkempomat...

    Näitä saa käytettynä silloin tällöin hintaan 0-500E

    Itselläni tuollainen on ollut jo 5-6 vuotta, kaikki ne hitsaamiset mitä on tarvinnut tehdä on tuolla tullut tehtyä.

    Hyvä kone...

    Edit: Niin joo, käytän hiilidioksiidia suojakaasuna, sunnuntai hitsarille käy hyvin. Kuuden kilon pullolla olen hitsaillut 3-4 vuotta...
     
  9. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Meillä on valovirta telwin 130 ollut n.20 vuotta,paljon aikoinaan hitsailtu hyvin on pelannut.Toimi hyvin 10a sulakkeen perässäkin.Nyttemmin on jo varakoneena.Vikoja ei ole ollut kuin langansyöttömoottorin hammasrattaan loppuunkulumineen,tilalle vaihdettiin kokonaan uusi langansyöttölaite.Uusi hitsauspoltin letkuineen vaihdettiin kanssa jossain välissä mukavuussyistä.Jos vähänkin meinaa hitsata niin kannattaa ottaa riittävän iso suojakaasupullo,muuten on kyllä aina kaasu lopussa.Voihan sellaisen kertakäyttöpullon ostaa hätävaraksi jos/kun kaasu loppuu pahaan aikaan(Yleensä klo 18.00 perjantaina).Täytelangalla en kyllä koripeltihommia viitsisi tehdä.Riittävän tukeva kärry kannattaa alkajaisiksi hitsailla koneelle ja pullolle niin on helpompi siirrellä.
     
  10. Ostin Esab OrigoMAG C150 viime kesänä Lappeenrannan Karjalan tekniikasta tais maksaa 450€. Hyvin on peltihommat onnistunu. Antaa tasaisen virran valovirtakoneeksi. Melkein yhtä hyvä hitsata kuin voimavirtakoneilla. Kaasuna oon käyttäny hiilidioksidia. Jännitteensäätö on 7-portainen ja langansyöttö luonnollisesti portaaton.

    Tuo oli joku kampanjahinta en ole nuin edullisesti muualla nähny.
     
  11. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Kempin MinarcMig™ Adaptive 150.

    Samaamielta kuin magenta ja Impala 1968

    Ostin tos jokinaika sitten ja pelaa kuin ajatus. Voin suositella lämpimästi.
     
  12. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    niin on, jo vuodesta -84 muistaakseni ja toimii edelleen.
     
  13. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Esab Miggy (125A) on itselläni käytössä. Tosi hyvä kone, suojakaasuna hiilidioksiidi.

    Tuon pullon täyttökin mielestäni halpaa, 28 egeä (vai onkos tuo halpaa..?)
     
  14. Holley

    Holley Gearhead

    Kempin Migger, se joka voitti TM-hitsauskonevertailunkin vuonna 2001 (olikohan TM16/2001). En tietenkään mikään ammattilaishitsari ole, mutta kun näin tumpelo harrastajakin sai rautatavaran lisäksi koripeltiäkin hitsatua, kertoo kai se koneestakin jotain! Maksoi noin 400 EUR. Ikinä mitään langansyöttö- tms ongelmia ei vielä ollut, mutten ole tuolla vielä kokonaista rullaa hitsannutkaan vielä. Alkup. kysyjälle vertailu: Telwin 6,9 ja toi Migger 9,1 sikäli kun ihmiset uskoo/ei usko TM-kommentteihin.
    Ylläpito: eikös tää kuuluis tonne työkalut-osioon?
     
  15. Aako

    Aako 1st gear

    2 Telwinin maxmig 140A uudesta romuksi hitsannut ja sitkeitä olivat, toinen kesti ammattikäytössä 12 v ja toinen 10v. Vielä senkinjälkeen käyttökelpoisia, kumpaankaan ei mitään remonttia koko aikana, tottakait tietty lankaletkua ja muuta kulutusosaa vaihtu. Sitten ostin Miggerin ja Tulipa sitten sen kaupan huoltomiehetkin tutuiksi :rotfl: Meni takuuaikana muutama piirikortti. mutta onneks nyt takuuajan ylityttyä on kestänyt, toki käyttökin on vähäistä 3-vaihekoneen hankinnan jälkeen
     

Kerro tästä muillekin!