Vanhalla-autolla ajaville 150€ sakko

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja gm dealer, 9.10.2017.

 1. urho3

  urho3 Gearhead

  Ainakin sähkölämmiteiseen ok taloon nähden ei kuormitus oo enempää.
   
 2. sämpy

  sämpy Gearhead

  Ai 22kW ? (Teslan isompi laturi) Aika tymäkät patterit sulla talossa.
   
 3. urho3

  urho3 Gearhead

  No itteasiassa kyllä sitä patteri ja lattialämmitystä löytyy sen verran et sen 300kw menee helposti päivässä kovilla pakkasilla. meniskö teslan akkuihin enempää, kerralla?
   
 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Teho ja kulutus ovat kaksi eri asiaa, ja niillä on eri yksiköt. Toisessa on aika mukana...
   
 5. urho3

  urho3 Gearhead

  Kyllä. Mut jos suurin osa tulee varaavasta yö sähköstä niin isot on kuormat. Alku tunneilla menee helposti 25kw tunnissa. Vajaa 40a kuormaa per vaihe.
   
 6. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ny ku on puhetta sähköstä, kestääkö 12volttinen rele laittaa läpi 220v kelalle tietysti termostaatilta 12v, mutta lämpöpatruunalle pitäisi saada ohjaus

  70A starttirelettä löytyy marketista muutamalla eurolla, mutta 12/220 relettä ei joka marketista löydykkään
   
 7. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 8. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  En suosittele. Varmaan kestää ja toimii kyllä, mutta rakenne-etäisyydet sisällä eivät luultavasti ole tarpeeksi isoja verkkojännitteen turvalliseen kytkemiseen.
   
 9. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Eli 220 loikkaa 12 voltin osiin, no se ei ole hyvä :odconfused:

  Pitää ettiä jostain se ihan siihen tarkoitettu rele, itellä on 1 mutta siitä en luovu jossain pitäis olla toinen tai parikin
  Hienoa lämpöpatruunan asentelua, 220v patruunalle ei ole lainkaan termostaattia, vain katkaisija, eikä kyseisessä patruunassa ole edes 12v ohjaus mahdollisuutta :odroll:

  Jos vain itse ja vain itse käyttäisi, silloin ois ihan sama, napsauttaa sähköpatruunan päälle ja pakko ohjaus vesipumpulle päälle
  Mukku sitä käyttää muut ja niillä muilla on himo napsutella katkaisijoita niin menee kaikki 5min kun kattila jo keittää :odmad:
   
 10. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Entäs kun neukkukuutiofavelassa ei ole asukaspysäköintiin paikkoja, ja kadunvarressa ei tietysti ole töpseliä? Missä niitä tesloja sitten ladataan? Vieraspaikkojahan ei näemmä edes Joensuun kokoisessa kaupungissa enää tarvita.
   
  rane58 tykkää tästä.
 11. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mites se menikään ei ne kaikki ole samaan aikaan laturissa
   
  rane58 tykkää tästä.
 12. sämpy

  sämpy Gearhead

  Saahan Tokmannilta jatkojohtoja.

  [​IMG]
   
  Riuska-Petteri, Nikuzai ja rane58 tykkäävät tästä.
 13. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Muistakaa mistä öljy tulee, tai lähinnä mistä se ei ainakaan tule, eli suomesta. Entä mistä sähkö tulee? Töpselistä joo, mutta suomesta enimmäkseen.

  En ole sähköautofani sinänsä mutta jos ajattelee riippumattomuutta ulkomaisesta öljystä niin alkaa olemaan valmis tinkimään bensan katkusta ja moottorin pärinästä, ja ei ne Teslat ihan hitaitakaan ole. Sitäpaitsi dieselpolttoaineita voidaan tehdä suomessakin niin saa savua ja mökää aikaseksi riittävästi.

  Onko bentsiini nyt sen arvoinen juttu että sen takia kannattaa kaikki rahat syytää ulkomaille ja keksiä kaikki mahdolliset syyt mitä maa päällään kantaa vastustaa sähköä? Ainakaan käyttöautossa. Toki siinä on haasteita mutta jos tavoite on vapautua ryssän ikeestä (2/3 suomen öljystä tulee sieltä) niin luulis senkin jotain motivoivan. Tässähän onkin hyvä kohta ottaa huomioon harrasteautorekisterin kannalta, bensamoottori sallittu!

  Vaikkapa Kanadassa on juttu eri, öljyä on yli oman tarpeen, joskin sellaisessa muodossa että markkinahintojen pienikin lasku tekee sen kannattamattomaksi juuri sillä hetkellä, mutta ompahan kumminkin.

  Kuten sanottua, kyllä on kädet nyrkissä taskussa jos sähköauton rattiin pakotetaan, mutta ajatellen kääntöpuolta eli energiaitsenäisyyttä tavoitteena niin ehkä se ei oliskaan niin kamalaa?
   
  Muokattu: 24.10.2017
  Lowry tykkää tästä.
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Tossa on vaan se vika et jos samat/samankaltaiset päättääjät on vallan kahvassa, ne keksii ettei suomalaiset ydinvoimalat täytä hiilaripäästörajoituksia ja kieltää suomalaisen sähkön käyttämisen sähkö autoiluun
   
 15. timant

  timant 2nd gear

 16. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Tällä hetkellä 11304 MW kulutuksesta 3167 MW tulee ulkomailta. Ei hyvältä näytä, jos 1 asteen pakkasella ei oma tuotanto riitä. Tosin eipä se riittänyt heinäkuussakaan.
   
 17. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Peräti. Oletin että ei olis noin paljon. Pieni pettymys. Kannataisko lisätä omavaraisuus prosenttia?
  Jos taas mainitsen kanadan, niin sähköä viedään jenkkeihin kun sitäkin on yli oman tarpeen.
   
 18. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Veronmaksajien lompsista otetulla tuulivoimatuellahan tämä rahoitetaan, eli sähkö on niin "halpaa" ostettuna ettei kotimaassa kannata kunnolla edes vesivoima.
   
 19. miguelo

  miguelo Gearhead

  http://tuulivahinko.fi/
   
  rane58 ja xarper tykkäävät tästä.
 20. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Mitä omavarasuus prosentin lisäämisellä saavutetaan?
   

Kerro tästä muillekin!