Vanin kumma sähkövika

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Joukojs, 7.11.2011.

  1. Joukojs

    Joukojs 3rd gear

    Eli ongelma on semmonen että mankka sammuu kun laittaa valot päälle ja mankkaan on uusi virtapiuha vedetty ja kun takavalojen sulakkeen ottas irti niin mankkaa toimii eli mankkaan taitaa tulla joku piuha mikä häiritsee virran saantia ? Hetken jo luulin että kaikki toimi samaa aikaa mutta takavalojen sulake olikin kärtsääntynyt(; eli jos haluaa kuunnella musiikkia niin joutuu ajamaan takavalot pimeenä..
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mankka tarvitsee jatkuvan virran, virtalukonlta tulevan sekä maan, sulta puuttuu joku noista, virtakynä käteen ja mittaamaan missä vika.
     
  3. audiq

    audiq Gearhead

    Jos ottaa mankan maan mittari-/parkkivaloilta, niin todennäköisesti käy juuri noin. :lol:
     
  4. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Voitko sie jotenkin perustella tuon väittämän, että miks niin käy?

    Ei sen takia, etten mie uskois että se on siitä kiinni, vaan sen takia että oppis pikkuhiljaa ymmärtämään noitten sähköjen saloja :wink:
     
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Plussan ja maan välillä on autoissa 12V nimellisjännite. Kahden plussan välillä ei taas ole jännite-eroa, eikä virta kulje. Vai pitäisikö sanoa, että johtimet ovat silloin samassa potentiaalissa.
     
  6. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Olipas miulla taas näemmä lukitaidossa häikkää...mie ihmettelin että mitä se vaikuttaa mihin MAAjohtoon sen maan laittaa, mut en tajunnu että se onkin varmaan vejetty plussaan :rotfl:
     
  7. mke77

    mke77 Gearhead

    ^näihäse tekkee....se maadottaa sen vert polttimo langan kaut et mitta kynä ja yleismittari näyttää sen oleva maa....mut kas ku laittaa mittari valot päälle ni....

    toinen mihi immeese kompuroi paljo on mersujen ja vag-konsernin autoihin mis o "avain-atomatiikka" ....eli voit auton sammuttaa, ja laittaa avaimetki taskuus....vasta ku ulko oven avaa, nii radio sammuu(samaa on uudemmis letuis nykyvään, mut erilailla toteutettu kytkennän puolest) . ja siinä kun ovi auki radiota kytkee ja tempoo sähköt ja maat "mistäny löytää" ni kass..eipä radio muista kanavia, eikä ain oikeen sytykkää ku koittaa käynistää :rotfl:
     
  8. audiq

    audiq Gearhead

    Maadoittavat polttimot toimivat myös kovempia äänenpaineita radiolta pyydettäessä tunnelmaa kohottavina discovaloina. :lol:
     

Kerro tästä muillekin!