Vanteet happanee...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Kartsu, 11.11.2007.

  1. Kartsu

    Kartsu Double Gearhead

    Onko mittään enää tehtävissä??? Vanteet rupiaa rapistumaan venttiilien juuresta. Tuo syöpyminen on kai jo niin syvällä jotta siinä ei mikään örmötti auta. Onko oiko oikotietä onneen vai onko valssit pilalliset???
    Laitan fotot oheen jos onnistuu:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    renkaat pois ja nyppää tuon venttiilin kokonaan pois . Eikun lumppulaikalla ja kiilloitusaineella työstämään, mikäli eivät ole pinnoitettu/lakattu tms..
     
  3. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    laikusta päätellen noi on sorvatut vanteet jossa on lakka.
    happo poistais ton syöpymän helposti mutta kun tuho on jo tapahtunut, se tulee näkymään. Sorvattua vannetta ku rupeet kiillottamaan, siitä ei tule ikinä samanlaista joten joudut jynssäämään koko vanteen. Tossa sorvatussa pinnassa tulee ns. sateenkaarivärit esiin mutta kiillotetussa ei tule. Kokeilin väkisin samaa juttua omiin vanteisiin vaikka tiesin mitä käy, ja näin kävi.
    Nyt odottelen hetkeä että olisi aikaa ottaa vanteesta rata ja naputtaa se koneelle ja ottaa lastu pois pinnasta.
    Ja toi vannelakka, mitälie onkaan, se on vähä saatanan lujasti kiinni. Käytän pahoissa paikoissa glopen poistospräytä joka on tähän asti toiminu aina ja joka paikassa kunnes käytin sitä noihin vanteisiin. mulla meni sitä n. 2purkkia/ vanne ja nyt on varasto tyhjä ja joutuu nöyrtymään taas hankitamatkalle erääseen kivaan isoon yritykseen jossa sitä on vapaajakelussa.. :rotfl:
     
  4. XVD

    XVD Gearhead

    mulle tuli talavivanteiksi letukkaan alumiinit jotka oli h###tin hapettuneet..no hetken siinä ihimettelin asiaa ja eiku rälläkkään neekerintukkaa ja lakat ja hapettumat v###uun ja sitte siihen perään jollain ihimeen olisko ns. karhunkieli laikka vai mikä lie enimmät koneistus jälet pois ja sen perään hiomasienellä ja hiontaöljyä käyttäen vanteet kiiltäviksi..loppu kiillotus tekemättä mut passaa tuohon letukkaan jo halavatun hyvin tuommosenaanki..tämä ei kuitenkaan välttämättä sovellu shouwou ajokeille..mut toimii kyläkieseissä vallan mainijosti ja ei mee paljoo aikaa ku vaan ottaa homman tehtäväksi...ps. just tänäänki yx työkaveri kyseli et mistä oon nuin hyvä kuntoset stargraftin vanteet löytäny...
     
  5. liian hapokasta! Heh kerkesimpäs ennen muita...
     
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eipä tossa oikein mitään muuta voi kun purkaa renkaat ja venttiilit pois...hioa ja kiillottaa kohta,mutta jälki ei tule olemaan virheetön.

    Aiheuttaja tolle ilmiölle näkyy siinä kuvassa...tuo teräksinen venttiili.

    Se muodostaa sähköparin mahdollisen tiesuolan avustamana ja heikompana metallina alumiini syöpyy,koska pääsevät kosketuksiin toisiinsa ilmeisesti virheellisen venttiilien asennuksen takia. :(

    Muutenkin p...koja venttiilejä noi... :wc:
     
  7. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Samalta näyttää vanteet täällä, mutta huomattavasti pahemmalta. Ja on syöpymää ihan ympäri vannetta, että venttiilistä ei ole lähtenyt. Katselin tarkemmin vanteita ja ainakin mulla oli lakan alla paksu kerros suolaa tai vastaavaa...
     
  8. miss duster

    miss duster 1st gear

    sitruunaa

    Ekana tulis mielee räjäyttää sitruunahapolla tuo syöpymä pas....ka veks ja sit suojata lakalla tai vastaavalla. onhan niitä nykyään hienoja teippejäkin mutta en oikein usko niiden magiaan, eivät saata kestää. mitälie kontaktimuovia ovat.
    Mutta omista vanteista lähti sitruunahapolla hyvin syöpymöt veks sekä kromatuista että aluvanteista.
    Jotkut hurjat käyttää saippuavillaakin mutta saattaapa naarmuttaa pitemmänpäälle pahasti.
    Vahaa noihin ei kannata laittaa suojaks syöpyvät kahta nopeemmin..
    kunnon puhistus ja kiillotus on sitte välttämätön kun tuo alumiini hapettuu suht nopeesti.
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Paljon pahemmin hapettuneet vanteet juuri puhallutin ja lakkautin, ei näy merkkiäkään syöpymistä. Toki lakan alta näykyy puhallusrakeiden jälki, joten jos tuon ulkonäön haluaa säilyttää, vaatinee kiillotuksen/hionnan ennen lakkaa.
     
  10. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Kokeilin tänään vanteiden hapettumiin tuota sitruunahappoa töljätä, mutta mitään en saanu aikaan sillä. MInkälainen sotku ( suhde jauhetta/vettä ) ja miten tuota tarkalleen ottaen pitäisi käyttää. Kuinka kauan antaa vaikuttaa jne jne?? Tietäjiltä ohjeita kiitos, saisi valssit timmiin!
     

Kerro tästä muillekin!