Vetokoukun sähköt / punaiset takavalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja timppa, 2.11.2009.

  1. timppa

    timppa Gearhead

    Löytyykö kytkentäkaaviota ameritiikanauton vetokoukulle? Vanissa menee enää vain yksi tai kaksi johtoa koukkuun, niin täytyisi vähän korjata.

    Eikös punaisessa takavalossahan on jarruvalo ja vilkku samalla piuhalla? Ja normaaliin perävaunutöpseliin tulee vain yksi jarruvalonjohto. Eli suoraan ryöstö kytkenällä jarruttaessa syttyisi vilkut tai vilkuttaessa toiseen suuntaan vilkkuu molemmat jarruvalot... vai mietinkö asian nyt liian teknisesti? :odroll:
     
  2. Ana67

    Ana67 Gearhead

    No, lyhyesti: vilkut tuodaan edestä ja jarruvalo kytkimeltä....
     
  3. rasse

    rasse 1st gear

  4. SamiL

    SamiL Gearhead

    Juuri niin se menee kuten Ana67 sanoi. Ellei sitten ala hifistelemään NAND-NOR-AND-OR...logiikka-IC-porttipiirien kanssa :lol:
     
  5. Turbiini

    Turbiini Gearhead

  6. SamiL

    SamiL Gearhead

    Alkuperäisessä amerikkalaisessa kytkennässähän vilkku ja jarruvalo käyttävätkin yhteistä hehkulankaa takavalopolttimossa.
     
  7. timppa

    timppa Gearhead

    No niinpä tietysti. :oops:
    Mietin siis liian teknisesti. Eipä sitä keksi yksinkertaista asiaa, kun miettii vain että takavaloilta ryöstetään virta...

    Mites muuten kuinka paljon vilkku nopeutuu kärrin kanssa, kun on tuo perinteinen kaksinapainen vilkkurele? Jo lokarivilkkujen palaneiden 5W polttimojen vaihto tuplasi vilkkumisnopeuden.
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    Riippuu releestä. Minulla on Hopassa ihan tavallinen tarvikehalpamalli-vilkkurele, ja taajuus ei muutu nimeksikään kärryn kanssa.
     
  9. rasse

    rasse 1st gear

    Miten niin virheellisesti ? Kyllä se noin jenkeissä kytketään kun niillä valot toimii kärryissäkin ns. jenkkimalliin...

    Eihän tuo ole mikään eurokytkentä vaan ihan alkuperäinen josta saa vihiä mitä kannattaa minnekkin tyrkätä jos haluaa askarrella .... (kyllähän tuon nyt pöllönmänkin pitäis tajuta) :eek:
     

Kerro tästä muillekin!