Vinyyli pyöreän kulman ympäri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Concarne, 23.1.2023.

 1. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Osaako joku sanoa millä tekniikalla vinyylin saa tiukasti pyöreän kulman ympäri? Esimerkiksi kojelaudoissa tai vaikka penkkien selkänojien taustoissa on 90 asteen kulmia mihin vinyyli pitäisi liimata. Jotenkin se tehtaallakin on tehty ja mahdollisesti pitäisi kutistaa ettei kulmaan jää vekkiä. Lämpöä ehkä mutta kutistuuko vaiko venyy?
   
  Muokattu: 23.1.2023
 2. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Jos on siihen tarkoitettua vinyyliä niin eipä siinä ole mitään ongelmaa. Senkus venytät.
  Kuvassa ovenkahva vedettynä alcantara jäljitelmä vinyylillä.

  [​IMG]
   
 3. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Onko toi minkä oloista? Magnumin sisusta on oksettavan muovinen ja värinen. Tarkoitus olisi vaihtaa sisustuksen alaosan väri mustaksi ja oisko tuosta poistamaan sitä muovisuutta?
  Hinta hajonta noissakin on varmaan laaja, mutta onko suosituksia kohtuu hintaisista vinyyleistä?
   
 4. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Tarkoitin jotain tämän tyylistä.[​IMG] Eli vaikka tuo selkänojan yläreunan ulkokulma tehtynä niin, että siitä saa yhtenäisen näköisen eikä jää vekkiä tai saumaa. Täytyykö siis olla niin pieneksi leikattu pala että sitä pitää venyttää? Eikä niin päin, että on verhoiltavan kappaleen kokoinen ja kutistetaan kulmien kohdalta.
   
 5. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  toi alcantarateippi on kun purkkaa. se venyy ja vanuu joka suuntaan. En käyttänyt lämpöä yhtään. Auton yliteippausvinyylit tarvii lämpöä mutta toi ei. Se pitää vaan lähtee nurkista venyttämään oikeeseen suuntaan.
  Väreinä on toi harmaa ja musta ainakin ja tais olla ruskee kans.

  Tarkkuu ihan sikana ja pienet virheet pinnassa ei näy läpi. Pitää tietysti olla puhdas pinta.
  Qz vinyls sitä myi ja ei se mitään halpaa ollut mutta budjetin rajoissa.

  Tolla on helppo vetää sisustan paneelit uuteen kuosiin. Se, miten se sitten puhdistetaan jos tulee vaikka likaa käsistä, niin siitä ei ole vielä kokemuksia. Ite aattelin et jos niin käy niin ainahan voi teipata sit uusiks, toi nimittäin on irrotettavissa.
   
  Kustom STW tykkää tästä.
 6. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  nyt vasta valkeni eli tarkoitit vinyylillä keinonahkaa ym.. Itelle vinyyli on teippiä :)

  Toi kuvan osa ym. on melko varmaan tehtaalla muotoonpuristettu eli ei se taida kotikonstein onnistua.
   
 7. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Juu, sitä tarkoitin. Ameriikaksi "vinyl". Kyllä siinä on erillinen keinonahka asennettu osan päälle. Tuossa kyseisessä osassa on vielä ohut vaahtomuovikerros välissä. Sen verran ehdin googlettamaan, että tuo lämmittäminen ehkä on se tapa. Tuo kyseinen osa ei ole omasta autostani, vastaava kylläkin, mutta jos tuosta puhutaan niin pinta on "Madrid vinyl" ja siinähän on sellainen kuvio pinnassa. Ainakaan omassa autossa ei näy noissa ulkonurkissakaan mitään merkkiä venymisestä eikä kutistumisesta tuossa pintakuvioinnissa. Saumaakaan siinä ei ole missään kohdassa pinnassa näkyvissä, pintamateriaali kiertää nurkan siististi yhtenäisenä.
   
 8. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Ei siinä sellaista ole. Osa on jotain lasikuidun tyyppistä ja sen päälle on kääritty tuo pinta. Reunat käännetty osan sisäpuolelle ja liimattu kiinni.
   
 9. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

 10. Concarne

  Concarne 3rd gear

 11. Concarne

  Concarne 3rd gear

  En lukenut vielä tarkemmin ketjua läpi ja mahdollisesti selviää siitä mutta minkähänlainen materiaali tuossa pitää olla? Noita verhoilukeinonahkoja näyttää olevan hyvin saatavilla Suomestakin mutta niissä on kaikissa joku puuvilla tai muovimateriaalinen tausta. Alkuperäisessä ei mielestäni sellaista ole. Onnistuukohan tuollaisella taustavahvistetulla tekeminen? Tuollainen penkin takaosa luulisi olevan kohtuullisen "helppo" kun siinä ei ole oikeastaan muita vaikeammin tiukaksi saatavia kohtia kuin nuo yläosan ulkonurkat.
   
 12. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

  Concarne tykkää tästä.
 13. mpower

  mpower Double Gearhead Bannattu

  Otsikon lukiessani ajattelin asiaa Fingerporilaisittain ja LP levystä nyt kyse!:D
   
 14. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  Miten helvetissä nää sun horinat liittyy taas aiheeseen? Sullahan oli oma projektiketju,eikö nää voi pitää siellä niin ei tarvii muiden projektikertomuksia tai joka ketjua sotkea
   
  perkele tykkää tästä.
 15. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Kieltämättä on vähän nyt lähtenyt laukalle tämä, ollaan alkuperäsen aiheen ohi kilometritolkulla.
   
 16. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  Melkonen sekametelisoppa olis foorumin jos jokainen setä alkas horisemaan mitä sattuu satunnaiseen ketjuun.
   
 17. _mika_

  _mika_ 3rd gear

  [​IMG]
  Kyllä se tekonahka aika hyvin venyy ja paukkuu, tietysti kannattaa valita venyvämpää mallia (itellä oli vähän turhan jäykkää) mutta lämittämällä venyy aika hyvin.
  Tuossa Ramchargerin kojelauta tehtynä.
   
  Concarne, Ftw-, Fuselage ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Hienoa jälkeä. Mitä tavaraa tuo tekonahka on tai mistä hommasit?
   

Kerro tästä muillekin!