Volvo Amazon vai VW Kupla??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Anonymous, 2.3.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli mielipiteitä hakusessa. Tarkoitus olisi aloittaa projekti, joko Amazon tai Kupla, kummastakaan ei kokemusta ja tekisi mieli kuulla muiden kokemuksista. Asioita, jotka esim. kiinnostaa: osien saatavuus, kompastuskivet rakentelussa ja mitä ei kannata yrittää. Myös omakohtaiset kokemukset, siitä paljonko noista saa revittyä tehoja ja millä tekniikalla, on tevetulleita.
     
  2. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Osta se josta pidät enemmän, oma valinta osuis ennemmin ton Amazonin puolelle.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kuplaan saa kaikkea vanhana/uutena. Käytännössä kuplan voi rakentaa tarvikeosista kokonaan uuden. Ja ne osat eivät maltaita maksa. Tekniikaankin saa niin paljon tehoa kuin pahnaan uskaltaa hankkia.

    Muutenkin kupla on yksinkertainen katiska aloittelijallekin.

    Matsonikin on kiva, mutta osien saatavuus ei ole samalla planetallakaan kuplan kanssa. Samoin osat maksavat eriluokassa..
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos meinaa ajella enemmän, niin Amazonin tekniikka on kyllä kestävyyden suhteen aivan eri planeetalta.
     
  5. fury76

    fury76 1st gear

    no mul on täl hetkel "ama"rakenteilla ja ei ainakaa mul ole isompia ongelmia osien saatavuuden kans ollu kannattaa hommata se kummasta ite pitää enemmän itel valinta kallistu "amaan" :lol:
     
  6. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Amazonasista ei ole kokemuksia, eikä juuri kuplastakaan, mutta keväällä olis tarkoitus kuplarrojektia aloittaa. Kuplaan osien etsinnässä ei todellakaan mennyt aikaa paskan vertaa, joten sanoisin sen niiltä osin olevan helppo nakki.
     
  7. timuli

    timuli Gearhead

    Amatson ehdottomasti siinä tarkenee talvellaki :D
     
  8. pas2

    pas2 Gearhead

    Amazon ehdottomasti kun sitä on kai saanut neliovisena + takakonttiin mahtuu öölikorin lisöksi muutakin (kuplan nokkapellin alle ei kyl muuta mahu ja kuplan "takatavaratila" on todella hankalakäyttöinen ja epämuotoinen. Volvon tekniikka kestää enemmän ja saa enempi tehojakin. Amasta saa tyylikkäämmän kustomin. Amaston on lämmin.

    Vw:n plussat on etenemiskyky talvella (oikeesti!) ja koneenosia saa halavalla uusia.

    Muista että kuplan koneessa ei lähtökohtaisesti ole öljynsuodatinta, volvossa on ynnä muita kummallisuuksia.

    Jos välttämättä haluaa ilmajäähdytteisen volkkarin, niin hanki ykköstyypin kleinbus / transporter eli risulasi eli junakeula... Käytännöllinen hytti, katu-uskottavampi ja saa tehtyä kuplaa hienomman kustomin...
     
  9. el vivados

    el vivados 1st gear

    amalia tietysti,,tekniikka on varma ja kuplia on miljoona ajossa ja sellasta kuplaa jonka saisit rakennettua ni on varmasti tehty jo kaksi kertaa,eli kuplasta ei saa oikeen enää uniikkia.
     
  10. Stone

    Stone 3rd gear

    Ihan fiilispohjalta ja IMHO: Amazon on niitä harvoja euroja, joka näyttää mun silmään tyylikkäältä ja jota tulee parkissa vähän aikaa kateltuakin. Kaverivainaalla oli yks hienokuntonen, pääsin jopa kyytiinkin joskus vuonna yks ja kaks. Customivirityksetkin sopii siihen näyttämättä naurettavilta.

    Kupla on sitte taas (huom: mun mielestä) lähinnä jokkisauto. Kamalaa sytkytystä käyntiäänikin. Lankomiehellä sellanen "riuskahko" avo, hyvä kun mahtu edes sisälle (186 cm). Eipä oo hirvee hinku uudelle reisulle sen kanssa.

    Kyllä noihin harvinaisempiinkin osia löytää, kunhan hakee. Itellä on alle 5500 kpl valmistettu auto ja ihan kohtalaisesti on sisustankin osaa löytyny. Pidempijännitteisyyttä kysyy tietysti aina mitä harvinaisempi laite. Kaiketi se on sitte rakkaampikin kun joutunu koluamaan kaikki taka-hikiät osien perässä ja aikaa menee vuosia ennekun on "valmis".

    Kupla menee valitettavasti mun arvostusasteikossa samaan sarjaa rättisitikan ja tipparellun kanssa. Makuasiahan tääkin tietysti on.
     
  11. pas2

    pas2 Gearhead

    Jaa. Mä arvostan rättärin kuplaa korkeammalle mutta ikävä kyllä niin tekee moni muukin (-> kamalan hintaisia)

    Ja makuasioita nämä on ja niistä vaan pitää aina kiistellä.
     
  12. Stone

    Stone 3rd gear

    No niinpä näkyy olevan...oikeestiko joku vielä tuollasia hintoja rättäristä maksaa? :eek:

    Sikahirvee laite se on siitä huolimatta! :x
     
  13. C-mies

    C-mies Gearhead

    Ääni Amazonille.

    Osien kanssa tuskin tulee ongelmia. Ruotsissa on parikin firmaa joista saa lähestulkoon kaiken uutena. Eikä hinnatkaan ole pahat (en tosin tunne kuplan varaosahintoja). Ja vielä kun tilaa keskusautohallin kautta niin säästyy rahtikuluilta.
    Amazon on parempi ajettava. Helpohko sovittaa vaikka uudempaakin tekniikkaa, jota on myös hyvin saatavilla.
    Amazon on hienompi 8) 8) 8)

    Molemilla merkeillä on aktiiviset harrastajansa suomessa, ja hyvät nettisivutkin löytyy. Kannattaa niihinkin tutustua.

    www.volvolandia.com
     
  14. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ja taas viisas nimetön kommentoi. Kyllä aatun kosto pomminkestävä vakiokunnossa /lähellä vakiokuntoa. Viritetyissä kestävyys heikkenee, mutta sama käy myös matsonissa.
     
  15. ed5el

    ed5el 3rd gear

    Pelkästään kuplaan tai ilmäjäähdtysvolkkareihin erikoistuneita lehtiä löytyy ainakin Akateemisen kirjakaupan hyllystä useampia.

    Jenkeissä tuntuu olevan trendikästä paljon hillitympi mutta toisaalta viimeistellympi tyyli kuin Suomen "ähtäri-lookereissa". Erikoisuudentavoittelijat voivat varustaa kuplansa vaikkapa alkuperäisillä 1960-luvun viri- ja koristeosilla joiden hinnat liikkuvat aivan omassa sarjassaan.

    Yhdistys on osoitteessa: http://www.suomenvolkkariyhdistys.fi/
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Osta kupla ja tee siitä avoauto, Kesällä sitä kuitenkin käytetään.

    (Saako kuplan muutettua laillisesti avomalliksi?)
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    No tässä kyllä on Nimetön lähempänä totuutta. On meinaan vakiokuntoisia aatun pommikoneita tullut räjäyteltyä. Juu eivät ole kaikki olleet priimakuntoisia mutta kuitenkin. Sen sijaan Volvon B16 tms yli 10v seisseestä autosta kaivetulla koneella tais kaveri ajaa mitään tekemättä yli 100 tkm. Kokeileppas vw-bokserilla samaa.
     
  18. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Kupla on todellakin helppo harrasteautona. Niinkuin mainittiin, osien saatavuus on erinomainen ja tästä puolihuolimattomasti laskettuna tiedän ainakin viisi pelkästään ilmajäähdytteisten volsujen vara- ja viriosiin keskittyvää yritystä Suomessa. Enemmänkin löytyy varmasti. Myös Motonet pitää hyllyssä laajan valikoiman kuplan varaosia, ihan peltiosista lähtien.
    Kuplaharrastajia on todella paljon, jolloin tukea ja turvaa on helppo löytää jos menee rasvainen sormi suuhun projektin edetessä. Harrastajatapahtumia järjestetään myös paljon (ks. volkkariyhdistyksen tapahtumakalenteri).

    Toinen ilmajäähdytteisiin volkkareihin keskittynyt foorumi on http://www.volkkaripalsta.com

    Vaimokultakin antaa todennäköisemmin sympatiat kuplalle ;)
     
  19. Stone

    Stone 3rd gear

    Laillisesti tai ei, mutta yhden kilvissä olevan kyytissä olen ollu, kuten jo tuolla taannoin sanoinkin.
     
  20. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Kuplahan on maailman karmein talviauto. Ikkunat huurtuu ettei näe eteensä.

    Sipoossa asuu yksi mies joka on keksinyt ratkaisun tähän ongelmaan.

    Huurtuminen johtuu siitä että uloshengitetty ilma jäätyy laseihin.

    Ongelma poistuu kun leikkaa vanhasta pölynimurin letkusta metrin pätkän,
    ja laittaa toisen pään suuhunsa, ja toisen tuuletusikkunasta ulos.

    Ei huurru lasit.

    Näitä letkuja kannattaa pitää autossa myös useampia, jos tulee matkustajia kyytiin.
     
    f34 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!