Z71:n kantavuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja mickey, 27.10.2004.

  1. mickey

    mickey Gearhead

    Onko tietoa mikä on tuollaisen sportside 4x4 vm88-91 Z71:n kantavuus? Kuinka painavaa kärriä tuollaisella saa vetää, ilman jarruja (kärryssä :))??
     
  2. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Suomessa ei tunneta muita kuin max 750kg jarruton.

    Poikkeuksena ne vanhat autot, joissa rekisteriotteeseen merkitty jokin muu kuten mulla blazerissa jarruton 1010kg ja jarrullista oli jotain yli 2000kg.
     
  3. JanneB

    JanneB Gearhead

    Kyllä olen nähnyt joissain -90 vuoden vaneissa vain 450 kg jarrottoman vetopainon. Taitaa olla alunperin 1000 paunaa.
     
  4. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Juu siis noinpäin, ymmärsin kymysyksen toisin :oops:

    Kaveri osti aikoinaan koukun Fordin P100 TD:iin. Vaan konttorilla tuli yllätys kun katsastaja kysyi haluaako tosiaa rekisteriotteeseen laitettavaksi kun valmistaja ilmoittaa ko laitteelle perävaunun max massaksi 120kg!.

    Koukku palautui osaliikkeelle ja myyjä pyyhki luettelosta tuon pois ettei vahingossa uudestaan tule myydyksi kyseiseen laitteeseen koukkua. Aikas metka vetomassa tavara-autolle :-?
     
  5. mickey

    mickey Gearhead

    Mistä voi johtua noin pieni sallittu vaunun massa??
     
  6. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Sehän on Ford....EI VAISKAAN VITSI, VITSI!

    Valmistaja on näin päättänyt jostain käsittämättömästä syystä; jarrut, akselirakenne, runkorakenne...???

    Jos tuossa on esim laskettu , että runko kantaa vain ylhäältä (lavalta) tulevaa massaa, mutta ei vedettävää? Mene ja tiedä.
     
  7. JanneB

    JanneB Gearhead

    En tiedä mutta epäilys on vahva että jenkkilässä on lakisääteinen toi 1000 paunaa jarruttomalle kärrylle, oli auto mikä tahansa.
     
  8. mickey

    mickey Gearhead

    johan on persiistä, ei tuollaista sportsidea sitten kannata ostaa kärryn vetämiseen jos se ei saa painaa yli 450 kg:a. Olispa täällä foorumissa nyt jollain tuollainen neliveto että näkis otteesta...
     

Kerro tästä muillekin!