Röyhkeä -71 SS Chevelle 454 alkoi härnäämään.....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.6.2007.

  1. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    No kattos vaan. Wanhan tarinani Musse putkahti esiin eräällä nettisivulla. Joo-o. Siinä se Fastbackki on. Sitä en kylläkään muistanut, etta auto oli kolmivaihteisella manuaalilla...:

    [​IMG]

    http://www.whra.net/WHRA%20Hot%20Rod%20 ... 01983.html

    Siivosin eilen ullakkoa ja kuinka ollakaan, sininen ruutuvihko tuli vastaan wanhojen koulukirjojen seasta. Olen käyttänyt tätä vihkoa yläasteen historiantunneilla joskus 80-luvun alussa...:

    [​IMG]

    ...ilmeisesti...tuota...muistiinpanojen tekemiseen...:

    [​IMG]

    Tärkeimmät autot taisivatkin jo tuossa yllä tulla mainituksi. Tosin mistähän "Escort" on tuonne tupsahtanut? Varmaan joku luokkakaveri kiusallaan sen sinne lisännyt? :)

    Tässä alla ilmiselvä -71 Coronet:

    [​IMG]

    Ja tämä on sitten...ööh...ilmeisesti jokin tutkielma. Ei ihan parhaimmasta päästä:

    [​IMG]
     
  2. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Toi viimeinen on selkeesti joku 70 luvun italialainen gt auto.
     
  3. Uoti

    Uoti 2nd gear

    chrysleriltäkin olet maininnut ne kaikkein tärkeimmät muskelit, le baron ja cordoba... :rotfl:
     
  4. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Heh joo...varmaan johtui siitä, että kylällä näkyi sekä Cordoba että Le Baron. Muistaakseni kummatkin 360:lla.

    Chryslerin varsinaisia muskeliautoja ei vieläkään tule helposti mieleen, poislukien ehkä 300. :)
     
  5. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Voi hyvinkin olla.

    Tässä vielä yksi. Joko tää on neliovinen Countach, tai sitten Teuvo Pönnin Ramblerin varhainen esi-isä:

    [​IMG]

    Nojoo, eiköhän piirretyt autot piisaa tällä kertaa. Challengeri oli muuten mun juttu tuolloin, ja miksei vieläkin. Vuosimallikin on ollu mulle tuolloin jo selvä:

    [​IMG]
     
  6. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    BUICKkeja et tiennyt yhtään.
    Oli se sentään ykösenä..
    jos olisin ollut ope niin jälkkäriä ois tullut enkä tarkoita jälkiruokaa.
     
  7. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Itse itseäni lainaten ja nimimerkki Miksun avustamana - kas tässä Pönnin Rambler/AMC:

    [​IMG]

    Jotain samaa keulassa ehkä on. Tai sit mä vaan luulen.
     
  8. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Voi kiesus, hienoo! Tätä kouluaikaista vihkoihin piirtelyä ja varsinkin näitä hotrot aiheisia kuvia löytyy varmaan muiltakin? Mullakin on jossakin arkistoissa laatikoittain kouluvihkoja, kirjoja ja ihan kuvistunneilla tehtyjä 'taideteoksia' joita ei ole malttanut heittää menemään.. Jos tästä aiheesta alkaa enemmänkin porukkaa tuleen kaapeista ulos niin voisi olla ihan oman topikin arvoinen aihe? ;)
    Komeita kuvia, ja asenne näkyy olleen oikeanlainen jo koulunpenkiltä lähtien... :lol:

    Itse en oo yhtään tän aiheista kuvaa skannannu mihinkään, mutta kattoo ny jos pian olis siihen rohkeutta.. ;)
     
  9. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Odotin ja hieman toivoin jotain tämäntapaista palautetta. En myöskään ihan sattumalta kirjoittanut näin: "Nojoo, eiköhän piirretyt autot piisaa tällä kertaa".

    Mites olisi nimimerkki "Rinnewood", jos pengastaisit pari iltaa arkistossa ja/tai ullakolla ja laittaisit uuden ketjun pystyyn jossa on tarinaa tällaisista asioista?

    Omat piirrokset jostain kaukaa lapsuudesta, vihot, koulukirjojen takakannet, pienoismallit, ja mitä sitä kaikkea onkaan. Kirjoittakaahan niistä vaan tänne Overdrivelle!

    Eipä tuo toki haittaa, vaikka tässäkin ketjussa noita on. Mutta aihe on mielestäni oman ketjun arvoinen.
     
  10. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Chargerin tarina saa nyt pienen sivujuonteen.

    Yllämainittu japanilainen sekatyömies Iso Hasimanni myi Chargerin syksyllä 1978. Syynä oli yksinkertaisesti se, että perheessä ei tarvittu kahta autoa. Onnellisen sattuman kautta Hasimanni oli nimittäin voittanut arvonnassa ihkauuden etuvetoisen Cadillacin.

    Paikallinen TV-yhtiö oli sponsorina kampanjassa jossa Cadillac arvottiin. TV-yhtiö halusi kuvata onnellisen voittajan ajavan autoa ja koska Amerikassa oltiin jo tuolloin tarkkoja kaikenlaisista vastuukysymyksistä, TV-yhtiö vuokrasi päiväksi paikallisen pienlentokentän kuvauksia varten.

    Iso oli tottunut vuosien aikana Chargerin ajo-ominaisuuksiin. Hemi yhdessä jäykän alustan kanssa oli itse asiassa johtanut siihen, että Iso oli liittynyt jäseneksi paikalliseen autourheilukerhoon ja niinpä Iso kävi usein kesäsunnuntaisin kirkonmenojen jälkeen ulkoiluttamassa Chargeria läheisellä, varsin syheröisellä moottoriradalla.

    TV-kuvaus oli sovittu lauantaiaamuksi lentokentälle. Avaintenluovutusten jälkeen olikin aika tehdä hieman varsinaista filmausta. Ohjaajana toimiva herrasmies kehotti Isoa saapumaan suht' vauhdikkaasti lentokentän keskiosaan laitettujen muovisten tolppien välistä, siis sellaisten samanlaisten, joita usein käytetään maanteitä korjattaessa.

    Iso teki työtä käskettyä ja kiihdytti Cadillacin yli 60 mailin nopeuteen. Juuri ennen muovitolppia Iso teki äkillisen ohjausliikkeen. Cadillac ei reagoinutkaan samalla lailla kuin Hemi-Charger...:

    [​IMG]

    Niinpä Iso yritti uudestaan, käyttäen nyt apunaan vastaheittoa...:

    [​IMG]

    Ison suureksi pettymykseksi illan uutislähetyksessä ei Cadillacin luovutuksesta onnelliselle voittajalle näytetty ollenkaan filmimateriaalia, vain valokuvia avainten luovutustilaisuudesta.


    Jättäkäämme hyvästit Isolle tässä vaiheessa. Tai no, mainitaan nyt sen verran, että muutamaa vuotta myöhemmin Iso muutti perheineen takaisin Japaniin, jossa hän alkoi kehittelemään uutta autourheiluluokkaa, joka nykyisin tunnetaan driftinginä.
     
  11. Tuumer

    Tuumer Gearhead

    :lol: Tämä tarina oli kyllä mukava piristys työpäivän keskelle!
     
  12. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Musta Casio.

    Voi veljet että se kello oli hieno! Silloin joskus 70-luvun lopulla kun kello tuli muotiin.

    Ei vaan sattunut koskaan meikäläisen kohdalle. No, jossain tuolla ullakolla lienee velipojan kulahtanut Musta Casio. Tiedä vaikka vielä olisi ajassa. Mutta aika paska kellohan se oli.

    Mustat Bauerin muoviluistimet.

    Voi veljet että sellaiset olivat hienot!

    Ei vaan sattunut koskaan meikäläisen kohdalle. Jollain porvarinkakaralla sellaiset kyllä oli, koulun lätkäkaukalossa, joskus 70-luvun vaihtuessa 80-luvuksi. Toisaalta aika moneen kertaan ne terien ympärillä olleet valkoiset muovikehykset menivät sen piruparan luistimista rikki. Eipä sellaisia muoviluistimia enää ole. Aika paskojahan ne oikeasti olivat.

    Musta Z06 Corvette.

    Ei. Eheh...ei. Älkää luulkokaan. On aivan eri asia.

    Samperi kun löytyy huonosti kuvia noista Mustista Casioista ja Bauerin tai Micronin muoviluistimista..
     
  13. studio57

    studio57 Gearhead

    Kello. 07:38


    meidän ameriikan sukulaiset tulivat käymään tuossa 70-luvun lopulla.
    Äitini siskon silloinen mies Scott antoi mulle pojan rämpylälle oman ns."digitaali"kellon jossa oli upea pikimusta näyttö ja helvetin iso rosterikuori. Ajan se näytti kun painoi tukevaa nappia hienoin sähkön punasine numeroineen 07:38 . Lapsi kun olin tietysti tuli aikaa katsottua ylpeänä n.200kertaa tunnissa ja kas kummaa patterit loppuivat muutaman päivän käytön jälkeen ja nuorelle digikellon omistajalle tuli tippalinssiin..
    Suuntasimme äidin kanssa Kannuksen kelloliikkeeseen kysymään uusia paristoja. Valitettavasti kelloliikkeen vanha herra siellä ei ollut edes kuullu moisista electroonisista kelloista saati olisi varastoinut moiseen jotain virtalähteitä. Näitä pattereita kyseltiin ympäri suomea viikon verran tuloksetta. Pidin kelloa ranteessa koko kesän vaikkei se toiminut ja painoi varmaan kilon mutta syksyllä kello joutui useaksi vuodeksi jäähylle.
    Kunnes postimyyntiluetteloihin ilmestyi kelloja joissa oli jo melodiset hälytysäänet ja jokaisen pienen koululaisen oli pakko saada sellainen .. Myöhemmin varakkaidenVesat saivat laskimella varustetut versiot joissa noita ääniä oli kymmenittäin. Silloin tuohon minun omistuksessa olevaan käsikoristeeseen löyty kuin löytyi ne patterit mutta valitettavasti olin jälleen kerran vanhanaikainen kun kelloni osoitti vain pelkkää aikaa...
     
  14. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Tässä ketjussa on niin hienoa offtopikkia että mielestäni noille lapsuusaikojen kouluraapusteluille voi ihan mainiosti luoda uuden topikin! En ole itse vielä rohjennut penkomaan ullakolla pahvilaatikoita enkä varmaan ole edes oikea henkilö avaamaan tällaista topikkia, joten jään edelleen takavasemmalle seuraamaan tilanteen kehitystä.. Jo itse otsikkokin vaatii mielestäni Pekan 'luovan kirjallisen ilmaisun' lahjoja! ;)
     
  15. Dartblower

    Dartblower Gearhead

    Olisi hauskaa omistaa musta casio mustan chargerin tilaan, rahat o loppu :D

    varmaankin saatas jonkinmoista vääntöö tähän mp-tuotteeseen, ja tällähän saa.............reaaliaikaista aikaa ennen totista miehen mittelöö ilmeisesti jonkun calverottin kaa ?

    [​IMG]
     
  16. studio57

    studio57 Gearhead

    mopareille on aina ollut omat ajanottolaitteet
    :rotfl:
    Mulle kanssa tuommonen, laitan vyötäröön kiinni ja juoksen 1:10 osa varttimailin alle 10sekunnin!

    [​IMG][/quote]
     
  17. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

  18. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    65% oikeen ja mun miälestä meni ala-arvosesti kun pari päivänselvää asiaa meni vipuun.. :-?
    Toki uudemmalla kertaa kokeiltuna vois tulos olla ihan toinen..? ;)
     
  19. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Olipas köppäänen kisa. 57% oli tulos. No on sekin jotain.

    Jotakin vaan ei piru tierä oikeata vastausta ja sitte on parasta olla rehellinen. Vaan ei siitäkään saanu eres puolta pistettä....:

    [​IMG]
     
  20. studio57

    studio57 Gearhead

    ei multa tuo onnistu kun oon Keski-pohjanmaalaisia vaikkakin asun pohjanmaan puolella mutta rajalle on matkaa alle 10km.
     

Kerro tästä muillekin!