Homeongelmat/pilkut sisustuksessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja armas, 3.1.2007.

  1. armas

    armas 3rd gear

    Niin että mitä on tehtävissä kun penkit edestä ja takaa ovat kuukauden seisotuksen jälkeen pilkuilla elikkäs "mädäntyneet". Kaikissa pihan talviseisokkiautoissa vettä oli kabiinissa, mutta näissä mäti-vehkeissä oli sanomalehteä kuivikkeena ja niissä pirsseissä, missä ei ollut sanomapaperia ei ollut myöskään homeen jälkiä. Liittyvätkö toisiinsa vai vaiko onko sanomalehtijuttu sattumaa.
    Nyt ei myöskään päässyt searchilla käsiksi ongelmaan tai ilmeisesti home käsitettiin toisella kotimaisella "my home, lovely home" :)
     
  2. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Meillä sama ongelma, mutta onneksi hometta ei ollut kuin muutamia pisteitä turvavöissä. Epäilisin, että syynä on se kun autoissa oli ikkunat kiinni eikä ilma oikein vaihtunut (ei viitsinyt pitää ikkunoita raollaan, kun vettä sataa aina vaakaan :mad: ).
    No, pesaisin homeet pois, veivasin sitten ikkunoita pari senttiä raolleen ja tein ikkunoitten päälle sellaiset katokset ilmastointiteipistä, ettei vesi sataisi sisälle. Saapa nähdä auttaako :-?
     
  3. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Mulla kans huomattiin hiljattain homepilkkuja ihan käyttöauton turvavöissä. Johtunee siitä että sitä ei koko ajan käytetä, välillä se saa levätä parikin viikkoa. Jos sillä ajais ja ovia siten tulis aukoiltua ja puhaltimella puhalleltua niin ei välttämättä olis mitään ongelmia. Tuo ikkunoiden raolla pitäminen pitäisi auttaa, on ainakin ennen auttanut kesäauton talviseisonnassa mutta eiköhän tuolla kosteudensyöjälläkin asia hoidu kuntoon ja homeen kertyminen loppuu tai ainakin vähenee. Motonetista ja Biltemasta ja esim venetarvikeliikkeistä noita saa, juurikin toisessa viestiketjussa tällä alueella tästä keskustellaan.
     
  4. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    Huoltiksilla ja joissain marketeissa oon nähny sielä kodin/autonhoitokemikaalien joukossa jonkunlaista sumutettavaa homeenpoistajaa. Tiä sit tekeekö sillä mitn.

    Ennaltaehkäisy taitaa olla se paras. Eli ilmanvaihto ja kosteudenpoisto.
     
  5. harry houdini

    harry houdini 1st gear

    etikkaa

    Moro!

    Käytä etikkaa.Se auttaa.

    Harry Houdini/ HH Design Works
     
  6. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Meillä Cadillacin penkkeihin tuli talven aikana hometta. Emäntä pesi ne keväällä jollain aineella ja ne lähti. Nyt on Cadillac tallissa, ei ainakaan sada vettä, saa nähdä miten käy. Joskus Pontiacin takaturvavyöt homehtu kun lattialla oli vettä. Leikkasin ne vaan pois ja heitin helvettiin.....
     
  7. Antti P

    Antti P Gearhead

    Tuo home ja sanomalehdet kyllä liittyy toisiinsa, sen verta monta auton pohjaa tullu hitsattua joissa sitä sanoma lehteä sisällä. Sanomalehti pitäis kyllä muistaa vaihtaa melkein päivittäin jos meinaa sillä saada kosteutta pois. Ota mieluummin jos ulkona talven säilytät niin vesi tulppia lattiasta pois, pääsee ilma kiertää ja kondessi vesi pois. Ajoon lähtiessä tulpat kii ja tietysti jos nurmikolla/metsän laidassa säilytät niin avonaisiin tulpan reikiin pitäis olla teräsvilla tai muu pieni pala verkkoa ettei jyrsijät nouse ja tee tuhoja.
     
  8. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Kloriittia ja vettä sekasin lähtee hyvin ja o halpaa, jos on valkoinen sisustus niin tiukempi seos jne.
     
  9. Buddy

    Buddy 1st gear

    Konetiskiainekin toimii homeen poistossa. Home on tapettu kautta aikojen piimällä, mutten sitä laittais välttämättä sisustaan. Voi ruvet haisemaan. :lol: Tosin yhen takaluukun maton käsittelin piimällä, mutta pesin sen hirmu hyvin pois konetiskiaineella.
    Ei tullu sen jälkeen enää hometta. :D
    Niinkuin joku edellä mainitsi, niin se etikkakin vois olla hyvä, koska happohan tappaa homeen. Mites toi sitrunahappo mahtais toimia siihen tarkotukseen. Ei se hometta poista, mut vois olla, ettei sitä tulis enää uudestaan, eikä sitruunahappo haise juurikaan miltään.

    Yhel kaveril kasvo takahattuhyllyllä kunnon sieniä! :rotfl:
     
  10. DX

    DX Double Gearhead

    Eilen huomasin eukon käyttiksessä homepilkkuja, prkle, sillä sentään ajetaan päivittäin pikkusiirtymiä. Taitaa tää monsuunikausi olla homeen paras kaveri, mutta edes home ei tykkää mun Aspenista. :cry:
     
  11. armas

    armas 3rd gear

    Nyt päästiin asiassa eteenpäin eli sisustukseen, tummaan sellaiseen, puri harjaus, pesu verhoilunpesuaineella sekä imurointi.
    Perusongelma eli ulkona taivasalla säilytys niin ettei kosteutta kerry kohtuuttomasti ei nyt tosin poistunut. Kuten täällä jo todettiinkin ei sanomalehdillä ole sijaa, koska nyt ei pysty niitä päivittäin vaihtamaan.
    Toisessa tätä aihetta käsittelevässä topicissa oli juttua näistä Bilteman vast. kosteudenpoistajista, jotka vaikuttavat ilmeisen toimivilta. Sen sijaan arveluttaa em. poistimien toiminta pakkasjaksoilla eli tuote imee itsensä kosteutta ja nasahtaa jäähän ja sulaa myöhemmin, toimiiko enää. Tai kuinka kauan yhtäjaksoisesti voi poistajia käyttää, onko rajoituksia?
     
  12. Trucker76

    Trucker76 1st gear

    Omassa ilmaaantui rattiin ensimmäiseksi home, sen jälkeen raotin ikkunoita. Toistaseks ei oo menny pahemmaks, tosin pirssi makaa kevytpressun alla ulkona. Pirusti on kondensio vettä hytis, lakkais satamast jatkuvasti niin voi tuulettaa paremmin. Pellitkin tuntuu mätänevän silmis näillä keleillä :mad:
     
  13. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Onko kevypeite ihan kiinni pellissä? Kannattaa väkästellä jokin kehikko pressulle, muuten ei kyllä pääse hengittämään, ja kuivumaan. Sitten tulee ongelmat. :odroll:
     
  14. KALE

    KALE Gearhead

    Mie taistelin viime talvena homeen kanssa, ja oli samainen keskustelu
    täällä ja samat vastaukset kysyjälle. Omassa ei auttanu gloridit
    ei piimät ei etikat ei mitkään paitsi sitten lopulta kokeilin vihjeen
    perusteella AutoGlymin car interior shampoota, se on se vaaleamman
    vihreän etiketin omaava pullo siinä varaosa liikkeen hyllyssä. Puteli maksaa 9,50€ ja kyllä puhdistuu, suosittelen :D
    Jos on koko sisustus homeessa kuten mulla menee 1 1/2 pulloa
    eli osta kaks :rotfl:
     
  15. Chikki

    Chikki 1st gear

    Ainaki helpolla lähti home pois autosta ku käytti vaa semmosta verhoilun pesuimuri juttua. Kuitenki sama millä putsataan nää taksit ja muut vehkeet ja samalla saa täysin puhtaat penkit, eikä se ollu ees kallista 35 ekua muistaakseni.
     
  16. JI

    JI 1st gear

    Kuulin jostain että sangollinen suolaa ku laittaa autoon niin ei tuu kosteutta. Siis sanko minkä sisällä on suolaa…… :D

    Se suolaa kuulemma imee kosteutta. Tai miksei muutama pienempi avonainen purkki sinne tänne auton sisälle.
     
  17. sakemanni

    sakemanni 1st gear

    No esim. uusien kenkien sisässähän on semmoinen pieni pussi jossa on suolaa/silikaattia/mitälie kosteuden imemiseen. Kai se autossa toimii vastaavasti?
     
  18. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Tämä ei kelepovvaa kyllä niksipirkkaan.
    Ennaltaehkäsevästi Chemsearchin Propane-A:ta suihkii turmavöihin, penkkilöihin, lattiakarvoihin yms.
    Tiiä sitte jos auto on ulkosäilytyksen jäläkeen enempi uima-allas...että auttaapiko.
     
  19. advance

    advance 3rd gear

    Ite ostin auton niin huomasin, että on penkit pilkuilla, uskon että ongelmaa on muillakin ollut eikä varmaankaan ole mitään järkeä aina uudelleen penkkejä verhoiluttaa. Pyyhin pilkut sellaisella wurthin kuivapesuaineella, mutta varmaanhan niitä mikrobeja sinne vielä jää, onkohan tuo terveydelle sitten miten vaarallista? Osat pilkuista tulivat kyllä takaisin kuumailmapuhaltimella kuivatessa, eikä oikein millään lähde mitä hyviä mömmöjä suosittelisitte?
     
  20. Reetu

    Reetu 1st gear

    Paras ehkäisy homeeseen taitaa olla pestä ja kuivattaa paikat ennen kuin laittaa seisomaan. Sen jälkeen huolehtii siitä ilman kierrosta.

    Miksiköhän se ratti ja ne turvavyöt ovat niitä herkemmin homehtuvia... Safkaa se tarttee homekin.
     

Kerro tästä muillekin!