katsastus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja siirifrimann, 13.1.2018.

 1. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Mulla on vähän toisenlainen kokemus. Täällä on jenkkivaloja poisteltu ja vaihdeltu erivärisiksi, asenneltu panssaripuolia ym. jo vuosikymmeniä ennen EU aikaa ihan omien virkamiesten tahdosta. Ja toisaalta EU on sallinut koko olemassaoloaikansa poikkeukset yksittäistuonneissa. Esim. saksassa on jenkkiauton saanut leimaan ilman mitään taikatemppuja, kun taas suomessa on vaadittu muutoksia jopa niihin saksassa kerran eu alueelle leimattuihin.
   
  eilhik, rane58, sdfsd ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. GMies

  GMies 3rd gear

  ”Eikä ollut pyrsselin ansiota
  Ck, eilen klo 22:46
  cutlas cruiser ja mcmies tykkäävät tästä. ”
  Kyllä minullakin on vuosien takaa se käsitys, että se oli AKE, joka täällä oli se stahanovilainen simputtaja ja kehitys parempaan tuli nimenomaan EU:n mukana.
  Jossain kohdassa saattoi kyllä tulla kiristyksiä, mutta pääsääntöisesti tuli moniin asioihin helpotuksia, esim. muutos- rakenteluluvat olivat täysin virkamiesten oikkujen varassa.
  Monissa asioissa Trafi pistää hanttiin, jos vain vähänkin on mahdollisuusia.
   
 3. mcmies

  mcmies Gearhead

  Arvauksesi on väärä.
   
 4. mcmies

  mcmies Gearhead

  Kokemuksesi valaisinten osalta ei perustu ainakaan vanhaan kansalliseen lainsäädäntöön. Lain mukaan E- tai e-hyväksyttyjä valaisimia alettiin vaatimaan vasta hiukan ennen EU:iin liittymistä. Se taasen oli sitä valmistautumista Pyrsselin neidon helmoihin.
   
 5. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Gearhead

  Siinä viestissä oli muutakin...mistä tykkäsin...
   
 6. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Gearhead

  Eli...
  Vai annatko lisää vihjeitä?
   
 7. mcmies

  mcmies Gearhead

  Ajattelin antaa muidenkin yrittää...:rolleyes:
   
 8. Hai

  Hai Double Gearhead

  Autontuojat Ry

  Ihan selvä juttu.
   
 9. mcmies

  mcmies Gearhead

  Yes!

  Muuan veijari julisti kerran yhdessä palaverissa LVM:ssä oikein pontevasti, että "Kaikkiin ajoneuvoihin on yhdenvertaisuuden nimissä sovellettava samoja sääntöjä!". Yritin etsiä tälle julistukselle tueksi perustuslaista semmoista sääntöä, jossa mainittaisiin, että "ajoneuvot ovat lain edessä yhdenvertaisia". En löytänyt...:D

  No, vastustuksesta huolimatta sääntöjä ryhdyttiin järkeistämään, ensin LVM:n itsensä toimesta ja AKE:n tuella, sittemmin suoraan Trafin määräyksillä.

  Kritiikkiä saa ja pitääkin esittää, mutta tässä kohtaa Trafi on kyllä väärä osoite.
   
 10. qwerty123

  qwerty123 3rd gear

  Kiitoksia. Alun perin kysyinkin, että perustuuko se läpän puute/korjauskehotus johonkin pykäliin. Olishan sitä voinut tietysti kysyä katsurilta. Mutta on myös kokemuksia jossa korjauskehotuksen kyseenalaistaminen koetaan änkyröinniksi.
   
  lpr tykkää tästä.
 11. Hai

  Hai Double Gearhead

  Melkeinpä virkavallan vastustamista. :) Tai ainakin heti seuraava temppu siitä.
   
 12. bathory

  bathory Gearhead

  Ootteko googlannut aloittajan nimeä taikka viestiä. Selkee mainospostaus.
   
 13. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Eli tuonne EI ainakaan katsastamaan ;)

  Onks nää niitä somettamisella tienaavia ihmisiä? Maksakaa kiva summa, niin mainostan firmaanne somessa ilman, että se näyttää mainostamiselta?

  Noita on tullu "omalla" palstallakin käräytettyä, yleensä huomaa heti. Tätä ketjua en aiemmin ollu lukenukkaan. Ite oon vahvasti sitä mieltä, että mainostaa saa mutta avoimesti, venkurit hoidellaan saunan takana.


   
 14. Mac

  Mac Gearhead

  Mitenkä muuten nykyään menee noiden kevytkuorkkien katsastus.
  Jos ihan tavallinen tallaaja hommaa tuommoisen Sprintterin/vastaavan, niin tarvitseeko moisistakin toimittaa katsastuksessa todistukset piirturien ja rajoittimien toiminnasta?
   
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead


  Aloittajan ainoaksi viestiksi kolmeen vuoteen on jäänyt tuo aloitus. Jäljet johtanee siis sylttytehtaalle.
   
 16. matti R

  matti R 2nd gear

  Ottamatta mitenkään kantaa postauksiin, mukavasti sujui museojenkin katsastus Kivenlahden Helppokatsastuksessa pari viikkoa sitten. Naapuri sitä suositteli. Katsastaja oli nuorehko harrastaja itsekin. Aion mennä uudestaan.
   
 17. always bb

  always bb Gearhead

  Tuli taas svi..u tehtyä autokaupat auto leimattu 14.4 ja luotin kaverin sanaan että puhtain paperein kuten omanikin oli....
  Eikä taaskaan mitään katsastuspaperia, rekisteriotetta

  Tänään konttorille ja kaikki paperit ulos mjtä saa eli ote ja kakkososa kanssa että ej tarvii varmenteita ja voi myydä rehellisesti eteenpäin sitten joskus

  Siis miten leimattu kun 3 jarrukilpeä vaihtoon, käsijarru, etuumpio heijastepinta. Ja olis korjattava 14.5 mennessä

  Poliisit on varmaan kiinnostunut kun on korjauskehotuksia listalla.

  Tämä trafikommin touhu on ihan perseestä kun meni tähän varmenne luikureiden paapomiseen.

  Ohje ollut että jos jarruissa häikkää hylsy heti kuten tuulilasikin, ainakin oli kovat kirjoitukset. Arvatkaa kuka soitaa trafakkikomiin huomenna ja sanoo muutaman sanan
   
 18. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Traficomin mobiilisovelluksen todennut toimivaksi, sieltä näkee viimeisen katsastuksen tiedot ja mahdolliset korjauskehoitukset eikä edes maksa mitään... :eek:
   
 19. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Kyllä ainakin a-katsastuksesta saa otteen ja leimalaput korjauskehoituksineen mukaan, eri asia sitten onko ne mukana kaupoissa vaan sehän on myyjän kontolla eikä trafi/konttori, ite oon aina jättänyt ko. paperit kulkupeliin mukaan riippumatta mitä siinä katastuslapussa lukee tai onko ne korjattu tai korjaamatta mutta onko tuo iso asia kattoa(siinä pornon kattomisen ohessa) ne ifartin sivuilta kun julkista tietoa ovat? voi ihan kotisohvalta tuumata kannattaako nostaa persettä vai ei ja eikait niitä korjauskehoituksia siihen 2kos osaan ole muutenkaan kirjattu?
  Ihan kyllä isosti elämää helpottava asia tuo varmenne/luovutusilmo/VERO/leima/OMISTUS tiedot trafilta, vaikka muuten paska pulju onkin, ittee ainakin vitutti isolla veellä lähtä konttorille roudaan jotain paperi luovarin kopiota jälkikäteen kun tänne kuulumattomat tai muuten vain mulkut ostajat unohtanut rekkaroida omiin nimiin...
  Nimimerkillä muutaman kerran joskusmuinoin vittuuntunut isosti vaan soon notta miltäkantilta noitaki asioita kukanenkin kuutioi ja mikkä lie omat tarpeet niin kait se on jokkaasen oma asia!
   
  dart -66 tykkää tästä.
 20. always bb

  always bb Gearhead

  Trafin pitäs antaa tiedot ostajalle ilman eikä rahastaa sillä

  Yhtään autoo en osta enää jos myyjällä ej ole varaa rekisteriotteeseen
   

Kerro tästä muillekin!