Varokaa kiinalaista hydrauliprässiä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja rautavirta, 22.1.2009.

  1. rautavirta

    rautavirta 1st gear

    Meinas jalka lähteä 50T kiinalaisella prässillä kun vaijeritaljasysteemi petti, ja alavaste romahti metrin verran lattialle. Onneksi ei sattunut mitään.

    Vaijerin rissan tappi oli hitsattu tosi ala-arvoisesti kiinni, ja vain toisesta päästä. Koko tappi irtosi, ja painava vaste kaikkine romuineen romahti. CE-merkitty laite voi olla tällainen.

    Nyt koko romu on palautettu myyjälle, joka yhä edelleen kauppaa samoja tappovehkeitä tämän päivän Hesarissa.
     
  2. henry ford

    henry ford 1st gear

    HUOM!!

    CE-merkintä ostetaan, ei ansaita.
    Merkki tarkoittaa että valmistaja "lupaa", että tuote täyttää asetetut vaatimukset.
    Mitään valmistuksen aikaista valvontaa asiaan ei liity!
     
  3. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    ...Mitä odotetaan, kun ostetaan halpaa?

    Eikö järki sano, että jos ostaa jotain halpaa, niin käy ne läpi omin silmin, ennen käyttöönottoa. Yleensä halpa on vasta kohtuullinen aihio.
     
  4. rautavirta

    rautavirta 1st gear

    Tuossakin sauma näytti kohtuulliselta päällepäin, ei vaan ollu kiinni vastapuolessa.

    Taas on tosiaan opittu, mutta harmittaa kun noita edelleen kaupitellaan, saisi kieltää moisten myynnin kokonaan hengenvaarallisina.
     
  5. JesseX

    JesseX 1st gear

    Joo ittekki tullu huomattua että kiinalaiset ei osaa hitsata. Kiinalainen moottoripukki petti hitsaussaumasta heti ku ensimmäisen koneen siihe laitoin. Onneksi oli vielä moottorinostimessa kiinni se kone ettei tippunu jaloille. Tämän jälkeen oon kyllä katellu saumat läpi hyvinki tarkasti ja "kriittisimmissä" paikoissa olevat saumat oon aukonu ja hitsannu uudestaan vaikka ois päälle päin hyvän näkösiä.
     
  6. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Kaikkee pskaa sitä näköjään myydäänkin. Vaikkei kai noista kiinalaisista kamoista kellään mikään huippulaadukas kuva ole niin ihan noin turvallisuudenkin kannalta näkyvät olevan jopa käsittämättömän huonoja. Ja vaikkei vahingot olis muuta kuin aineellisia niin silti. Siinä kohtaa tekee markan tavara äkkiä vitosen vahingon :soosoo:

    Vois myyjät antaa ohjeen myydessään: koeponnistus kopioinnin jälkeen tekemättä, tuotantoprosessi vahvasti hapuileva, materiaaleista ei mitään käsitystä ja hitsaaminen ei oikein ole niitä vahvoja puolia. Mieti näitä kohtia kun nostat!
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kyllä minäkin hämmästelin kiinalaisten touhuja. Ostin Chevyn TPI-koneeseen uuden erikoismallisen termostaattikotelon/ylävesiletkun liittimen kun se puuttui. Putken sivukylkeen oli noin 1cm korkeilla suunnilleen alakoululaisen käsialalla kirjoitetuilla tikkukirjaimilla valettu yksi ainoa sana; CHINA.

    Lähti vinku laulamaan ensimmäisenä työvaiheena. Sitten sitä KIINA tekstiä poistaessa huomasin, että mitä vattua, toisen pultin vastinpinta oli silminnähden vinossa, olisi pultti ottanut kiinni vaan toisesta laidasta.

    Ei hemmetti mitä laatua. No sitä saa mitä tilaa.
     
  8. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    CE eix se tu sanoista China Export
    :lol:
     
  9. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Mutta taas kolikolla on käänteinenkin puoli, esim rautavaluja tulee ihan ok tavaraakin kiinasta, välillä. :)

    Eikä se made in usa/germany/mikä vaan takaa oikeastaan mitään.


    Ite jos jonkun halpis moottoripukin ostasin, niin saumat uudesta auki ja hitsata ite uusiks ja pultit vaihtoon jos on ykskin 4.8 tms kovuudeltaan oleva, niitä ne tykkää kovasti jostain syystä käyttää.
     
  10. transport01

    transport01 3rd gear

    Aihioina minäkin noita kiinalaisten tekeleitä usein katselen ja joskus ostan, joskus teen ns. pikästä tavarasta, kun ei uskottavaa aihiota löydy.. Aika usein niiden pulteista puuttuu kaikki leimat. Eli ovat niin heikkoa tavaraa, ettei voi leimata lainkaan.

    Ja se CE-merkki on aika halpa, eli maksaa tasan saman verran mitä sen painamiseen kuluva väri. Sen verran olen sivusta seurannut maahantuontikauppaa, että voin sanoa, että CE-merkin saa aina kiinalaisilta jos hankkii vähänkään isomman satsin ja kertoo, että CE-merkki pitää olla.
     
  11. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    jos häiritsee tai muuten vaivaa myynti niin tuonne ilmoitusta
    http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yhteystiedot/
    kaikki ostajat eivät kuitenkaan seuraa tätä OD:tä :wink:
     
  12. mie

    mie Gearhead

    CE- merkintä kyllä menettänyt sen viimeisenkin merkityksensä. Halpoihin sähkölaitteisiin kannattaa nykypäivänä helvetin tarkasti, ettei satu huonolla tuurilla kämppää polttamaan, vaikka niissä järjestään on standardit ja CE:t kunnossa.

    Sama kyl noissa itämaisissa rautavehkeissä, paskaa laatuahan ne ovat pääosin vaikka päällepäin näyttäävätkin hyvältä. Noh onneksi ei mitään ollut alla, vituttaisi kenkä täynnä jauhelihaa. Yksi toinen on karkeasti tehdyt autontunkit/-pukit niihin ei kannata paljoa luottaa, vaikka mitä kestoa niille luvataankin.

    Tuosta kopioinnista jäi mieleen, kun kerran Kiinalaiset tarjosivat jotain paperiteollisuuden käikälettä tosi halvalla muihin verrattuna omana tavaranaan, noh kiinalaisten dokumenteissa luki Vaahto Oy kulmassa.
     
  13. Timmo

    Timmo 1st gear

  14. laakkius

    laakkius Gearhead

    onks tällä prässillä jotain merkkiä tai kerro kuka myy? Ku ei tuu hesarii ni ei voi tietää...
     
  15. Röllykkä

    Röllykkä Gearhead

    Tukes taitaa olla vähän "joojoo" mesta.

    Meillä meinasi kämppä palaa, kun lasten yövalo, yllättäen kiinalainen, syttyi palamaan lastenhuoneessa.
    Onneksi ei yöllä, ja onneksi oltiin kotona, ja onneksi ei lapsia lähellä.

    Otin yhteyttä tukesiin, joka sitten otti ja testasi näitä edellä mainittuja valoja, ja totesi, että ovat tosiaan vähän herkkiä hajoamaan, sulamaan ja palamaan, mutta eivät oikein voi tehdä mitään asialle. Sanoivat, että se kyllä sammuu sitten kun pahin liekki on ohi.. :eek:
    Syttyminen johtuu jostain heikosta liitoksesta sielä valossa.

    Valo oli sellanen neliskanttinen "akvaario-malli" jossa kaloja vedessä- kuva. Pistorasiaan tökättävää mallia, ja on/off keinukytkin siinä etuseinässä. Made in China, ja CE luki takana.
    Myyjä Hongkong kerava.
     
  16. transport01

    transport01 3rd gear

    Tuttua touhua tukesilta tuo yllämainittu, ilmoituksia on tullut sen verran tehtyä vaarallisista ja määräysten vastaisista laitteista tehtyä, että tuo yo tapaus ei ihmetytä yhtään.

    Jos kämppäsi olisi palanut ja joku kuollut, niin silloin tukes olisi ehkä saattanut tehdä jotain, mutta nyt jäivät ilmeisesti tapansa mukaan odottamaan sitä ensimmäistä kuollutta ...

    Tuohon kun pistää vielä kermana päälle sen, että jos olet alan ammattilainen ja teet liikaa perusteltuja ilmoituksia, niin omat tekemisesi joutuu suurennuslasin alle ja pyydellään joka asiasta lippua ja lappua ja sertifikaattia ja testituloksia jne. Tämä on yksi keino jolla he pyrkivät aktiivisesti karsimaan ilmoituksia...

    Samanlaista touhua, kuin tiehallinnolla. Kun sinne tekee aloitetta liikenneturvallisuuden parantamisesta, niin vastauskena on, että ko. paikan liikennemäärät on niin suuria, että tilastollisesti ko. paikassa ei ole kuollut merkittävästi keskimääräistä enempää ihmisiä. Ei aiota tehdä mitään...

    Minusta ne muutamatkin loukaantuneet ja kuolleet on liikaa, jos turvallisuutta voisi selvästi parantaa muutamalla kymppitonnilla.
     
  17. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    sitä saa mitä haluaa,jos osteloo kiina tavaraa nii tottakai sitä tuuaan myös koska kysyntää on.

    monta kertaa kuullu sivusta ku puhutaa että oli halpa kiina mönkiä tai muu ja jos se ny kestää ees hetke nii hyvä. :eek:
    maksetaa 1600 paskasta mikä ei pelaa ja esim puolet lisää nii saa polarikse esimerkiks.. sitte ku ollaa myymässä kinuskin arvo 200 ja pollen 2000 eli "säästöö tuloo 200e ja on ollu semmone mikä pelaa ja on saanu varaosia.

    mää ruuvaa harraste autoo mielellää mutta jotai tenavan vehettä en ku se pitäis olla het kunnossa eikä 15 päivä.. sama asia käyttöauton kanssa että sen pitää pelata eikä olla harrasteena että pääsee kauppaa ym.!
     
  18. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Sekaannuksen estämiseksi tuosta CE-merkistä - siitä ei todellakaan makseta kenellekään sentin latia, sillä se on vain Euroopassa standardoitu merkki, jolla valmistaja antaa vakuutuksen tuotteen vaatimuksenmukaisuudesta. Se ei siis edellytä yhtään mitään testejä tai paperisotia, se vain vaaditaan jokaisesta masiinasta jota meilläpäin myydään.

    Eri asia on sitten kansalliset vaatimusmerkinnät, esim jos laitteessa on meikäläinen FI-merkintä. Niissä on jo hieman vaatimuksiakin, mutta ne eivät tosiaan ole pakollisia...
     
  19. Korson Welles

    Korson Welles 1st gear

    No eikö se jo järki sano, että jos haluaaa hyvän ja halvan, joutuu ostamaan molemmat. Joskus pikkutyttönä -70 -luvulla erehdyin kysymään rengaskaupassa 500-Kawaan hyvää ja halpaa takarengasta. Myyjä sanoi että ne on eri hyllyissä... :rotfl:
     
  20. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    CE = chinese export
     

Kerro tästä muillekin!