Sori, Mitä tarkalleen tarkoittaa lintta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja bathory, 1.8.2006.

  1. bathory

    bathory Gearhead

    Mitä tarkalleen tarkoittaa lintta????
    saapistää kyllä lukkoon ku vastaus on tullu:)
     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Voisiko lintan määritelmä olla

    "Amerikkalainen ajoneuvo jonka ulkoasu ja sisustus ovat tarkoituksellisesti vastoin yleiskäsityksellistä imagoa amerikkalaisen auton loistokkuudesta ryyditettynä mattavärein, madalluksin, viimeistelemättömin korimuutoksin sekä alatyylisine yksityiskohtineen, aiheuttaen pahennusta useimmissa tielläliikkujissa, jonka käyttökohde on usein yhteydessä myös väkijuomien nauttimiseen matkustajien osalta" :rotfl:

    Tässä muutama (jonkinlainen) esimerkki:
    http://www.amccf.com/tapahtumat/forssa0 ... intta2.jpg
    http://www.saunalahti.fi/squire64/usclassic1/lintta.jpg
    http://www.jakulepi.com/GM_Summermeet_2006/IMG_0286.JPG
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Olisipa hauska seurata vierestä kun tuo Impala viedään katsastukseen Herttoniemen asemalle, ja katsastumieheksi osuu eräs surullisenkuuluisa nuori vaaleatukkainen insinööri :rotfl:
     
  4. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Main Street Cruisersin sivuiltahan löytyy aika kattavasti tietoa lintoista eli http://www.paalupaikka.com/ ja sieltä sit vaikkapa linkki Linttaniksit kertoo kattavasti kuinka lintta tehdään ja miten sellasta huolletaan oikeaoppisesti :rotfl:
     
  5. apukuski

    apukuski Gearhead

     
  6. stefanoff2

    stefanoff2 1st gear

    Mutta saako lintta olla suorapeltinen, ja ei madallettu?!? :odroll:
     
  7. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ja tässä täytyy muistaa sit semmonen asia jota muunmuassa pöpi... eiku siis mopilistit ei useinkaan tajua mut jonka monet harrastajat kyllä tietää eli lintta ja lauluauto ei välttämättä oo ollenkaan sama asia :soosoo: Toki noinkin voi olla mutta kuitenkin noiden kahden ansiokkaasti autokulttuuria edustavien lajikkeiden joukossa esiintyy myös sekä täysin puhtaita lajinsa edustajia että sen lisäks sit kaikenlaisia variaatioita joissa on piirteitä molemmista noista valioluokista :wink:
     
  8. bathory

    bathory Gearhead

    Mun mielestä toi on suhtkoht hieno. Toisin ku toi eräs ruosteinen yksilö.
     
  9. bathory

    bathory Gearhead

    Mun mielestä toi on suhtkoht hieno. Toisin ku toi eräs ruosteinen yksilö.

    ja kerotkaapas sit vielä, että mitä tarkoitaa "lauluauto"?
     
  10. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :eek: No jopas. Ei kai se nyt niin justiinsa oo noiden määritelmien kanssa? Mikähän tämä minunkin rottelo sitten on...Lintta, lauluauto vaiko mild käyttökustom.... :-? :rotfl:

    http://kuvablogi.com/nayta/prev/img71224.jpg

    Asiasta kolmanteen...Tuli tosta kysyjän nimimerkistä mieleen, että laitetaas bathoryn hammerheart soimaan. 8)
     
  11. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Lyhyt ja epävirallinen määritelmä lauluautosta vois olla vaikka niin että se on (mielellään iso ja amerikkalainen) auto jolla kierrellään tapahtumissa, cruisingeissa tai muuten vaan iloisella ja mahdollisimman isolla kaveriporukalla niin että vaan kuskilla on dopingrajoitukset päällä 8)
    Tossa malliks oma sellanen, ens viime kesältä jolloin se oli lintan/lauluauton rajamailla:
    http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/tam25.jpg
    Ja sit tänä kesänä jolloin sama laite on viime talven remonttien jälkeen nyt sit enempikin aika puhtaasti lauluauto:
    http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/oildr ... roj111.jpg
    Ja tossa vielä lauluautojen aatelia eli kaverin fury limo:
    http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/tre06_2.jpg :wink:
     
  12. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Komia farkku tollanen Bel Air..
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Magee peli! Ite maalasitkin sen?

    Kattelin muuten tuota sun kuvasarjaa läpi viime talvelta ja tiedäks että sulla on kohta pikkari muuttunut ProModiksi tuota vauhtia :rotfl:
     
  14. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Pro Modiksi :eek: Onhan siinä vielä Outlaw-vaihe ens välissä ja kunhan nyt ens saatas se vihdoin ees kerran Street D:näkin radalle :rotfl:
    Mut lupaavastihan toi on lähdössä lapasesta vaikka aina vähän väliä miettii että onkohan tossa mitään järkeä ja tekee päätöksen että nyt ei enää paljon sitä rakennella lisää niin johan sitä taas kuulee jostain hyviä vinkkejä että nyt se alkaa olla hyvä mut jos sen haluais laittaa kunnolla kulkemaan niin kannattais vielä . . . No, laihdutuskuurille sen vois yrittää laittaa ens talvena ja tietty jos keksis jostain rahaa niin vielä isompi lohko noille muille palikoille olis tosi kova juttu ja. . . :p
    Toi lauluauto elikkäs Bel Air alias Oildropperkin joutuu sit ton takia melkein tyytymään jäännöspaloihin eli sitä laitellaan mitä pikupin kanssa touhuamisesta jää varaa ja ite omalla tallilla olevassa maalauskopperossa se tosiaan on nyt mm. maalattu, perheen nuorempi harrastaja elikkäs mun poika vetäs sen keväällä yhtenä yönä väriin eli niinkuin usein niin tallisessiot tahtoo venyä ja tosiaan aamuyöstä toi on maalattu ja aamulla kaheksaks se meni sit taas töihin. Tän hullun harrastuksen jatkuvuuskin on siis taattu kun meillä touhutaan jo kahdessa polvessa, tai voishan sen ajatella niinkin että ei tää hulluus lopu ikinä kun vaikka ite alkais jo ottamaan iisimmin niin seuraava sukupolvi lyö hommiin vaan lisää löylyä :rotfl:
    Mut siis nykysellään Oildropper on tehty nimenomaan laulu- ja reissukäyttöön ja eiköhän se nykykunnossaan ja kuosissaan oo siihen ihan ok, tosin mm. ilmajousia siihen haaveillaan vielä laitettavaks ja semmottista pientä :wink:
     
  15. Ruumis

    Ruumis 3rd gear



    Minun suosikki farkku just tää öljyntiputtaja 8)
     
  16. bathory

    bathory Gearhead

    Asiasta kolmanteen...Tuli tosta kysyjän nimimerkistä mieleen, että laitetaas bathoryn hammerheart soimaan. 8)[/quote]

    Juu se on kova. Oman nimimerkin otin Venomin countess bathory biisistä. Joka taasen kertoo kreivitär elisabeth bathorystä. joka ttasen tappoi tytteleitä ja kylpi niiden veressä.(olisi ostanut mieluummin dodge monacon niin olis ollu coolimpaa ku veressä kylpeminen)
     
  17. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Lauluauto on vaikka täkäläinen Buick 2d ht ´60. Näyttelyvoittaja ja V8:n keskiaukeamalle kelvannut. Tai meikän ´94 Caprice kauppakassi, kiihdytysauto, harrasteauto, festariteltta jne. Ryhmä kyytiin ja menoksi.
    Bluesmobile. Ehtoopuolelle ehtinyt rassi, tehtaan kuosissa, mutta kilometrit näkyvät kaikkialla.
    Lintta. Telalla korjattu maalipinta, muutama puskuristartti ja tapahtumista ostetut kantaaottavat tarrat erottuvat massasta.
    Sikalintta. Ryhmän painosta notkahtanut katto, tuoreen ajokortin omaavien juoppokuskien aiheuttamat kylkikosketukset. Omistajan persaukisuus plus täydellinen välinpitämättömyys autoa kohtaan yhdistettynä kahteen edellä mainittuun luokkaan aiheuttaa korollajormassa epilepsiaa, hengenahdistusta sekä sydänkohtauksia, naisihmisillä myös alapään kuivuutta ja paniikkikohtauksia.
    Jotta vielä sekoitetaan pakkaa, niin rähjärodit ja käyttökustomit muistuttavat pitkälti edellä mainittuja, mutta näistäpä käytetäänkin termiä dare to be different, old school, nostalgia, 50´s, maulla tehty, harkintaa käytetty, alan ammattilainen jne. Nii että ota näistä sitten selvää.
     
  18. Jeep-Ukko

    Jeep-Ukko Gearhead

    Sitten kun pakkaa sekoittaa ja sekan tungetaan LEPPÄJEEPPI.
    Eli jotain lintan ja lauluauton tienoilta, josta on ihan uhalla potkittu tai hakattu leppäkepillä kyljet kurttuun.

    Tai jotain sinne päin.
     
  19. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    kovista ja maailman mistä esittävä auton tapaisella liikkuva porukka jotka on rectumit esillä tapahtuma kuin tapahtuma vuoden ajasta riippumatta,kulkuneuvo voi olla mikä tahansa kunhan se on riittävän pieni jotta peräkontissa joutuu matkustamaan pakoputket näkyen musiikkina Jari Sillanpää ehkä enempi ruotsalaisten makuun oleva harraste suuntaus.
     
  20. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Joo, Tötterön buikkihan on tän seudun lauluautojen "äiti" ja jo eläessään (ja monien hämmästykseks yhä eläessään) legenda 8)
    Tossapa kyseinen komistus:
    http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/forssa2005_buick1.jpg
    Ja vielä buikilla cruisailusta "taidekuva" jota katellessa voi melkein kuulla rokettirollin soivan ja pullojen kilisevän sikaosastossa :wink: :
    http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/forssa2005_buick2.jpg
    Auto on tosiaan voittanut pystejä ja ollut keskiaukeamilla yms. mut välillä sitäkin on lauluelämä koitellut ja ennen uusinta fixaustaanhan se ehti jo välillä voittaa Kouvolan Swapissa rokkiluokan ykköspystinkin päihittäen siinä kisassa monen monta linttaa :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!