Autojen keräilijälle syyte ympäristön turmelusta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Trailblazer, 2.10.2007.

  1. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    HS
     
  2. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Jos toi on siellä paperitehtaan takana oleva romun "kerääjä" en yhtään ihmettele syytettä.

    Karun näköinen kaatopaikka toi on ollut ja esim. enää kun linkkurin raadot ei mahtunut pihalle, oli ne tukkimassa tietä. Ja käytännössä ihan omakotitaloalueella.
     
  3. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Paikallisväestö puhuu että tuo mies on seinähullu. Pihansakin on ympäröinyt linja-autoilla. Eräs tuttu joka on ilmeisesti käynyt piha-alueella kertoi, että siellä oli jotain "mielekiintoisia" fallos-veistoksia. Miten lienee sitten totuus.
     
  4. -ola-

    -ola- 3rd gear

    Ihme vinkunaa kun ei saa edes omalla tontilla tehdä mitä lystää :mad:
     
  5. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Saahan sitä tehdä mitä kukin haluaa mutta kyllä siinäkin haluamisessa täytyy naapurit ja ym ympäristö huomioida :argue: ,asioiden villiintyessä paikat ja asuinympäristö on pian kuin itäisessänaapurissa.
    Yltiöpäisen keräilyhulluuden :wc: iskiessä paras paikkahan olisi asua savossa ja tietenkin tuossa metän reunassa mökissä missä on yks ikkuna ja sekin metsäänpäin. on tilaa ja rauhaa.
     
  6. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Äijähän on vaan sijoittanut rahansa hyvin, varmaan on romuraudassa parempi tuottoprosentti kun yhdessäkään osakkeessa esim 10-vuoden sijoitusajalla. Taitaa persaukiset naapurit olla vaan kateellisia tälle kroisokselle
     
  7. Maria

    Maria 1st gear

    Mä jo luulin että syytteen on saanut se Espoossa Lepuskissa asunut ukko jolla oli autoja jos minkälaisia pitkin puskia...
    Mutta sitten kun Säteriä alettiin rakentamaan, niin niille tuli pakkomuutto ilmeisemminkin.
     
  8. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Seinähullu

    Joo, ois pitäny ympäröidä piha jenkkiautoilla... mielenkiintoista olis nähdä miltä paikka näyttää ja oisko harvinaisiakin linkkareita tontilla? Mulla ei ole vielä yhtään . . . :)

    Edit: huomasinkin tuon kuvan hesarissa, ehkä ei kovin.. no, museaalisen näköistä :rotfl:
     
  9. rrauta

    rrauta 3rd gear

    mitä vi...a, kohta kaikki joutuu maksamaan siitä kun ei ole vienyt tavaraa kaatopaikalle. :rotfl:
    ja siinä taas nähdään virkamiehen järjenjuoksu, korvausta vaaditaan siitä ettei ole autoja, moottoripyöriä, akkuja, ja linja-autoja viety kaatopaikalle, vaikka tietääkseni niitä ei missään tapauksessa saa viedä kaatopaikalle.
    eli taas paistaa ahneus läpi, ensin uhkasakot 30000 euroo, sen jälkeen vahingonkorvaus 85000 euroo, ja sen jälkeen kaupunki siivoaa tontin ja laskuttaa x euroo, ja tietysti myy romut 130 euroo tonni eli semmonen 20000-30000euroo.
     
  10. romuarnold

    romuarnold 1st gear

    Oliko se semmosta vanhaa huvila aluetta rinteessä, hain 454 mercruiserin jostain tuon tyylisestä paikasta muutamavuosi sitten. Oli aika mielenkiintoinen paikka keskellä ruuhka suomea, harmi että silloin oli paljon lunta, eikä saanut oikein selvää mitä kaikkea siellä lojui.
     
  11. Make2

    Make2 3rd gear

    Vanhaa paperitehtaan nk. työläisaluetta. Sodan jälkeen 50-luvulla tehtyjä 1 1/2 kerroksisia nk. rintamamiestaloja n. 3-4 km. ydinkeskustasta. Erittäin rauhallista aluetta.
     
  12. Maria

    Maria 1st gear

    Juu.
    Espoon paikka oli tosiaan Leppävaaran ja Kilon välimaastossa ja siinä taisi olla kaksikin eri perheille kuulunutta huvilaa lähekkäin.
    Se oli sellaisen hiukan niinkuin "metsätien" varressa se tölli ja autot pitkin poikin pihoja jne.
     
  13. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    HS:n jutussa lukee että ''varastointi on järjestelmällistä ja tavaroiden välissä kulkee kapeita huoltokäytäviä...'' Kuva antaa hieman toisen käsityksen, miksei ukko vie tontilta niitä akkuja ym ongelmajätettä asianmukaiseen hävitykseen ja polta tuota puujätettä saunan pesässä tms. Sitten autot siistiin riviin pihan perälle ja kaikki on tyytyväisiä.??? :eek:
     
  14. mörkö

    mörkö Gearhead

    Onhan se ikävää että on ympäristöä mies menny pilaamaan..
    Tuntuvi kuitenkin, että nyt on tehty taasen kärpäsestä härkänen.
    Syytteen olis voinu nostaa samalla vaivalla ihan muiden aikaansaannoksistakin, meinaan vaan, että eihän sitä myrkyttäjähoitajaakaan syytetty yli 20 000 e rosvouksista ja ompi yks ukko jäänyt ilman syytettä, vaikka puukotti hengenvaarallisesti jotain toista, meinaan vaan...
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Tänään oli kuva lehdessä tontista.

    Kyllä se kaatopaikalta näyttää eikä "keräilykokoelmalta".

    Jos siinä on naapureita vieressä, jotka joutuvat tuota paskaläjää katselemaan, niin kyllä varmasti vituttaa kyseinen näköala, aamukahvia ennen töihinmenoa juodessa.
     
  16. Antti P

    Antti P Gearhead

    Onhan se voinu keräilijä olla mutta sairauden puolelle kuitenkin taitaa mennä kuvasta päätellen. Ei kunnon tiloja ja märäntyvät käsiin tuollain.. Joskus saman tapaisia itsekkin nähnyt ja joskus yritin saada yhden raadon kun olisin tehny remonttia miehen autoon. En rahaa ollu vailla vain vanhan massikan johon olis menny omien arvioden mukaan 15 tmk osiin ja sit omat työt päälle. Ei tullu kauppoja ja teetti työn toisella ja maksoi 2000 mk. Nyt jo romulaan se massikan raato..
    Jos on keräilijä niin ei minusta kuitenkaan tuolleen..
     
  17. Quest

    Quest Gearhead

    Pullsittiä

    Tunnen hepun henkilökohtaisesti jo vuosien takaa. Todella fiksu ja myöskin lukenut mies. Tietää vanhoista autoista aivan käsittämättömän paljon ja avulias tyyppi. Mutta hyvin omalaisensa persoona kylläkin.
    Ja ne fallokseksetkin löytyy vekaranjärveltä.

    Tontti on umpitien viimeinen ja linja-autoja on tontilla useita. Ei mitenkään ympäröity erikseen linja-autoilla. Autot tontilla siistissä rivissä kylki-kyljessä ja pihaan menee vain kapea polku autojen välissä puikkelehtien. Omistaa myös USA autoja ja kaikki ajoneuvot eivät ole tontilla, osa niistä ilmeisesti mr-kuntoisia (ei tontilla). Keräilyy myös vanhoja polkupyöriä, ruohonleikkureita, kuparipannuja, pienoismalleja yms....
     
  18. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Ihan puhdas kaatopaikkahan tuo on ja naapureita ihan vieressä. Tutut asuu tota melkeimpä vastapäätä ja ei paljon toi piha naurata. Suurinpiirtein rotat tanssii sen paskakasojen ympärillä.
     
  19. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    En tunne tätä tapausta mutta tiedän tämän syndrooman vaikken psygologi olekkaan.
    Tämmöinen ihminen "keräilijä" ei todellakaan vie mitään kaatopaikalle vain kaikki säilytetään, jopa ne akut joista hapot on valuneet maahan jo vuosia sitten. Jos niitä joku joskus tarvitsisi. Nämä tyypit ovat vielä niin rakastuneita romuihinsa että niitä ei myydä edes pakon edessä, varsinkaan jos joku tulisi tarpeeseensa kysymään vaikka puoliksi palaneen linja-auton rattia niin se ei valitettavasti ole myytävänä "kun olen ajatellut laittaa sen auton kuntoon". Monet näistä "talteen otetuista" autoista tuhoutuu taivasalla kun sitä ei myydä siinä vaiheessa kun se olisi vielä pelastettavissa.

    Suunnaton nuukuus on myös näkyvä tunnusmerkki. Voi vain arvailla onko näiden satojen romujen jäteöljyt ja pakkasnesteet viety asianmukaiseen keräkseen. No ei tietenkään vaan sinne ne maaperään on valuneet ja lähialueen kaivot ja maaperä saa niitä maistella niitä seuraavat miljoona vuotta.
    Yleensä nämä pelajastat eivät saa montaakaan romuistaan kunnostettua saati entisöityä koska se heille maksaa maltaita, voi joutua ostamaan uusia osia.
    He itse uskovat toimivansa oikein ja tekevänsä hyvän työn pelastamalla ja säilyttämällä jotain arvokasta, mutta heiltä puuttuu realismi ymmärtää mikä on säilyttämisen arvoista ja mikä on pelkkää paskaa, myöskin usko omiin kykyihin, joskus muka tulevaisuudessa laittaa joku romu kuntoon, on rajusti yliarvioitu.
    Toisia ihmisiä ja ympäristön paineita he eivät pysty ymmärtämään koska uskovat itse olevansa absoluuttisen oikeassa.
    No kun ympäristö ja yhteiskunta sitten alkaa antamaan neuvoja, asettamaan ehtoja ja loppupäässä alkaa pakkotoimiin, niin tämmöinen ihminen menee heti kalkkiviivoilla lukkoon.
    Hänen kanssaan ei voi neuvotella koska hän mielestään asiassa oikeassa ja koska asian ei pitäsi muille kuulua. Siistimiskehoitukset kaikuu kuuroille korville. Heillä on se villin lännen käsitys vapaudesta, että omalla maallaan ja omilla tavaroillaan saa tehdä mitä tahansa. No näinhän se ei sivistyneessä yheteiskunnassa ole.
    Rakkaiden romujen myyminen Stenalle tai Kuusakoskelle on se viimeisin vaihtoehto, siinähän lopullisesti tuhoutuu mm. -79 Scanian jäätynyt lohko josta joku voisi vielä....
    Yleensä siistimisurakka sitten viedään pakkokeinoin katkeraan loppuun saakka tämmöisen ihmisen kanssa, joka on sinänsä säälittävää. Maalaisjärjellä voisi myydä osan romusta materiaalin kierrätyksen, rakentaa aitaa yms niillä saaduilla rahoilla. ja kaikki olisivat paljon tyyväisempiä.
    Eihän ympäristö vaadi keräilyn lopettamista vaan siisteyttä.
     
  20. Zaippe

    Zaippe 3rd gear

    Onkos kukaan turunalueen harrastajista käynyt Turunsanomien tämän Kajaanin tapauksen uutisoinnin yhteydessä kertomassa paikassa Turun Yli-Maariassa?

    Löytyiskös sieltä jotain mielenkiintoista?
     

Kerro tästä muillekin!